Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Værsågod, OB: Jeres nye træner skal slå i bordet!

- OB's kommende træner skal have tingene gjort på sin og ikke Björn Wesströms måde, mener Tipsbladets fodboldekspert Jesper Christiansen. Men de trænere tør nok ikke sige ja til klubben.

Det sejler i min tidligere klub OB. 

Ingen cheftræner, en suspenderet assisterende sportschef, konstante udskiftninger i en dårligere spillertrup og elendige resultater på banen. Hvem i alverden tør at sige ja til det job?Alt summer af negativitet i OB, og det er slet ikke tillokkende for en træner at sige ja til en klub, hvor der ikke er ro på bagsmækken. Når det samtidig virker til, at Björn Wesström styrer alt med hård hånd, så kan det altså godt skræmme trænere væk. 

OB skal ramme plet, når Andreas Alms afløser skal findes, men mit råd til dem er ikke at finde en kopi af svenskeren, som lod til at have købt ind på den præmis, at han bare skulle træne og forbedre holdet - så skulle Wesström nok stå for resten. Nej, en ny træner skal slå i bordet og insistere på at være med til at gøre det på lige præcis sin måde! De skal finde en træner, som har noget at sige, når der skal hentes spillere, så han ved, hvad han har brug for. OB skal have en træner, der kommer ind med sine egne idéer, som så skal bakkes op af Wesström, der til gengæld må se sin indflydelse formindsket.

Jeg er med på, at det er nemmere sagt end gjort, for der skal flere til at danse tango. De trænere, som netop slår i bordet, og som har karakter, tror jeg ikke vil smutte til en klub, der er så betændt, som OB er i øjeblikket. Hvad sker der, hvis den nye træner rykker ned med OB? Det kan koste alverden på CV'et fremadrettet. 

Jeg læste, at Niels Frederiksen havde været ude og afvise jobbet. Jeg tror, det handler om de betingelser, den nye træner skal købe ind på. Jeg kunne godt se David Nielsen typemæssigt komme ind med noget pondus og gøre tingene på sin egen måde. Dét har klubben brug for. Glen Riddersholm er også fri, så det kunne også være en mulighed. Skulle en af disse vende tingene på hovedet i OB, så kan det se rigtig godt ud for dem til sommer. Men risikoen er dælme stor. 


David Nielsen har masser af pondus, og han er en, som kan rykke OB ud af dybet. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.

I de gode gamle dage var typer som Ove Christensen, som blev hentet ind i sådan nogle situationer her. En brandslukker, som stoppede skibet med at tage vand ind. Men det kræver rigtig meget, og når trænere som Ove kom til, så fik de også lov til at bestemme, hvordan tingene skulle gøres.

Holder OB fast i strategien om, at Wesström styrer det hele, så skal de nok ned og have fat i et mindre navn. Det kunne være Christian Lønstrup i Hillerød. Jo, jeg tror, at han helst vil have noget at sige i forhold til spillerindkøb, og mit indtryk er, at han står for det meste i Hillerød, men det kunne være hans chance for at komme ind i Superligaen. Han har virkelig bygget noget op i de klubber, han har været i, og det kunne være sjovt at se ham på øverste hylde herhjemme.


Christian Lønstrup kunne være et fint bud på en ny OB-træner. Han kan nok også acceptere ikke at få så meget indflydelse, hvis han pludselig får mulighed for Superliga-bold. Foto: Jan Christensen/Getty Images.

Jeg tror i hvert fald ikke, at Søren Krogh bliver forfremmet til permanent cheftræner. Jeg er sikker på, at han er rigtig dygtig, men han skal ikke være cheftræner i OB med den situation, de er i nu. De skal have et etableret navn, som har noget pondus og erfaring i lige netop denne situation, for det bliver et hårdt forår for dem. 

Nedrykningen truer, og spillertruppen er dårligere end i sidste sæson. De virker ikke sammentømret, og de mangler ledere. Hvem er det, som har karakter til at løfte holdet? Martin Hansen i målet spiller ikke, og hvorfor gør han egentlig ikke det? Bjørn Paulsen blev købt ind som leder, men han spiller heller ikke hver gang. Bashkim går foran på sin egen måde gennem sit spil, men verbalt samler han ikke holdet. Hvem samler dem, når de er bagud 0-1 til Hvidovre? Ingen! Der så man, at de er sted, hvor de er rigtig sårbare, og jeg tror heller ikke, at de kommer igen mod Randers i weekenden, hvis de først kommer bagud. 

Det virker fornuftigt, at de tog til Spanien for at komme væk fra presset og få noget sammenhold. Presset er gigantisk, for OB er en stor klub med et stort opland og kæmpe forventninger. I deres egne øjne er de en af de største klubber, som bør ligge i toppen. Det har de bare ikke gjort i mange år, og det er ærgerligt. Det var også ærgerligt, at AaB rykkede ned. Store klubber som dem skal ikke spille på næsthøjeste niveau. Det kommer bare til at kræve rigtig meget af en spillertrup - og selvfølgelig nogle forstærkninger som den nye træner er med til at pege på. 

Træneren har jeg givet opskriften på, og så må det være op til Wesström at overbevise ham om at komme til Ådalen.