Valgte Brøndby over andre danske klubber
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Valgte Brøndby over andre danske klubber

Brøndby var ikke den eneste danske klub, som havde snøren lidt ude efter Jacob Rasmussen.

Han har blot spillet to kampe i Brøndby-trøjen, men han har allerede vist med tydelighed, hvad han bidrager med.

Jacob Rasmussen har fået en glimrende start på Vestegnen, efter man hentede ham hjem til Danmark efter mange år i udlandet, og hans skarpe venstreben og evne til at spille bolden fremad har allerede pyntet gevaldigt på Brøndbys spil.

Brøndby betalte angiveligt 22,5 millioner kroner for at købe den 26-årige stopper fri af Fiorentina, men det var ikke den eneste danske klub, som havde noteret sig hans navn. 

Det indrømmer han, da Tipsbladet spørger ham, om han hørte fra andre danske klubber, inden han skrev under med Brøndby.

- Jo, altså det var da lidt snak nogle forskellige steder, uden jeg gider at komme alt for meget ind på det. Men i sidste ende, så havde jeg en rigtig fin følelse med Brøndby, og det er jeg glad for, at jeg gik med.

Ifølge Tipsbladets oplysninger var Jacob Rasmussen et af flere nordiske navne, FC Midtjylland havde på listen i sidste sæson, da klubben besluttede sig for at sælge Erik Sviatchenko og udså sig Sverrir Ingi Ingason som transferprioritet nummer et.

- Tja, altså det virker jo til, at nu har Ingvartsen også været ude og sige, at Midtjylland gerne ville have ham, og det er lidt moderne at sige. Men det gider jeg ikke rigtig udtale mig om. Jeg er i Brøndby, og det er jeg utrolig glad for at være. Så lader vi den ligge der, lyder det med et grin fra Rasmussen.

Skal vænne sig til det
Det er nu lidt mere end en måned siden, at Brøndby kunne fortælle, at man havde hentet den nye forsvarsprofil til Vestegnen. Efter ni år i udlandet, som blandt andet har sendt ham forbi Tyskland, Italien, Norge og Holland, er han nu tilbage i hjemlandet, og selv om han er faldet godt på plads, så kræver det også noget tilvænning.

- Det er lidt specielt, og det er noget, jeg lige skal vænne mig til. Men det er måske mere det der med, at jeg er færdig med træningen, så har jeg pludselig en masse mennesker, som jeg har kendt, fra jeg var lille, som bor lige rundt om hjørnet, og noget familie der er tæt på. Alle sådan nogle ting, siger han.

Han uddyber, at han i større grad kan slå hovedet fra, koble af og lave andre ting med sine nærmeste, så livet ikke handler om fodbold i alle timer af døgnet. Det hjælper ham også med at blive helt klar igen, når han møder ind til træning.

Det store spørgsmål er, hvad Jacob Rasmussens planer for fremtiden er. Han er 26 år gammel, har spillet hele sin seniorkarriere i udlandet indtil nu, og han har fået en fireårig kontrakt i Brøndby.

Er målet at blive sendt til udlandet igen? 

Det er et godt spørgsmål. Det er svært at sige, for det, jeg fokuserer på, er nuet. Det eneste, jeg kan gøre noget ved, er at prøve at forbedre mig hver dag til træning og gøre det godt til kamp. Så kan det være, at der kommer noget på et eller andet tidspunkt. Nu har jeg skrevet under på en fireårig kontrakt, og det giver noget længde, men også noget form for sikkerhed.

- Så nu må vi se. Det kommer lidt an på, hvad der kommer af tilbud. Jeg har også oplevet tilpas mange ting i udlandet, så det skal heller ikke være at tage til udlandet bare for at tage til udlandet. Det skal være at gøre det, hvis der er noget, man synes er et fedt tilbud eller en fed mulighed.

Han fremhæver, at man aldrig skal sige aldrig i fodbold, men at han overhovedet ikke har travlt med at komme afsted, og at han håber, at Brøndby kan helt op og spille med om trofæer og igen kvalificere sig til europæisk fodbold. 

Jacob Rasmussen forstår godt, hvis fans og fodboldinteresserede herhjemme var en smule overrasket over, at Brøndby kunne præsentere ham med tanke på hans CV i udlandet. Her fremhæver han, at Brøndby-projektet var tiltalende, og at der var noget bund bag det, han blev fortalt. Ligeledes havde han en god følelse med cheftræner Jesper Sørensen og sportschef Carsten V. Jensen, som gav ham en følelse af tryghed. 

Jacob Rasmussen sad på bænken i de to første Superligarunder, da han lige skulle blive kampklar. Han har fået fuld spilletid i de to seneste Superligakampe, og han ventes også at starte inde mod FC Midtjylland på søndag.