Video : Tipsbladet
Superliga

Onugkha om fremtiden: Dette passer til mig

German Onugkha har udset sig to ligaer, der passer til hans profil, selv om han ikke tænker på fremtiden.

Vejle-angriberen German Onugkha skød sig mandag alene til tops på Superligaens topscorerliste med to mål i 2-0-sejren over Hvidovre.

15 mål er den russisk-nigerianske topscorer nu oppe på, og derfor kan det virke oplagt, at Onugkha tænker på at tage et ekstra skridt op i karrieren.

Den 27-årige Vejle-spids afviser dog selv, at han på nuværende tidspunkt overvejer et andet eventyr, end det der foregår i Nørreskoven.

- Jeg har aldrig brudt mig om at tænke over det midt i sæsonen. Til sommer sætter jeg mig ned med min familie og tager en beslutning. Men lige nu skal jeg kæmpe til det sidste, siger han.

Ifølge flere medier var der sidste år bud efter Onugkha fra en unavngiven klub i Bundesligaen.

Og selv om transfertankerne endnu ikke har bredt sig hos angriberen, er Bundesligaen et sted, han kunne forestille sig, at hans profil ville passe godt ind.

- Jeg tror, at Tyskland eller England passer til mig. Det er også to ligaer, som jeg godt kan lide, siger han.

Onugkha er tæt efterfulgt af Lyngbys Andri Gudjohnsen og Brøndbys Nicolai Vallys, der begge er to mål bag Vejle-angriberen.

Derfor er den nuværende topscorer glad for, at Vejles kollektive mål om overlevelse i Superligaen er nået, så han kan fokusere på sit personlige mål om at blive ligatopscorer.

De to mål, han er foran på listen, kan nemlig vise sig ikke at være nok, siger Onugkha og henviser til den tidligere FC Midtjylland-angriber Alexander Sørloths kamp søndag mod Real Madrid.

- Vi har en kamp mere. Søndag så vi Sørloth i kampen mellem Villarreal og Real Madrid. Han scorede fire mål og endte som topscorer, siger Onugkha med et smil.

Onugkha kan i sidste runde cementere sin plads øverst på listen, når Vejle møder Randers.

/ritzau/