Superliga Torsten Kjems Hansen

Vejle-boss: Derfor er Peter Sørensen fyret

Vejle-boss: Derfor er Peter Sørensen fyret
Foto: Getty Images

Peter Sørensen er fyret i Vejle Boldklub - klub ejer Andrew Zolotko forklarer beslutningen hos bundholdet.

Af Torsten Kjems Hansen

Peter Sørensen er en færdig mand i Vejle Boldklub, der har fyret cheftræneren oven på søndagens nederlag i Superligaen til Viborg FF.

Andrew Zolotko, bestyrelsesformand og hovedaktionær i Vejle Boldklub begrunder fyringen til klubbens hjemmeside.

- Jeg vurderer, at hvis vi både skal jagte overlevelsen og samtidig tænke strategisk fremadrettet, så er det nu, vi skal skifte på cheftrænerposten. Jeg tror på, at det både på den korte og lange bane er tid til, at Vejle Boldklub bliver endnu mere defineret i sin retning og sin tilgang til spillestil, og det første skridt tager vi nu.

- Jeg anerkender, at vi i denne sæson som klub har haft et udtryk, som ikke er det, vi gennem de sidste fem sæsoner er kendetegnet ved. Jeg har som hovedaktionær det største ansvar for at handle på det, jeg vurderer, er det rigtige for Vejle Boldklub, udviklingen og ambitionerne på den lange bane.

- I den opgave er denne sæson ikke repræsentativ for det, Vejle Boldklub og mit ejerskab er og står for, og for at ændre den kurs har jeg taget denne beslutning og søsat yderligere initiativer for at lære af de fejl, vi har begået.

Peter Sørensen er dermed blevet ansat og fyret i samme sæson, for cheftræneren blev hentet til klubben i august efter, at Vejle havde sagt farvel til Carit Falch som cheftræner.

Peter Sørensen har ikke formået at vende tendensen hos Vejle, der fortsat ligger under stregen med 13 point for nu 21 kampe. Der er aktuelt otte point op til redning for Vejle Boldklub, der i sidste runde af Grundspillet møder OB på hjemmebane.