• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Vejle-boss skal have alvorssnak med tilbagevendt Allan Sousa

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Allan Sousa er tilbage i Vejle Boldklub, og Superliga-oprykkerne håber, at brasilianeren igen kan bidrage med mål i Nørreskoven. Der er dog også nogle facetter i hans spil, der skal fjernes helt.

Af Ole Hoffskov

Vejle Boldklub lurer angiveligt på at hente angriberen Dominic Vinicius tilbage til Nørreskoven, men den sag er uafklaret. En anden af Superliga-oprykkernes tidligere profiler er dog allerede vendt tilbage denne sommer.

Det drejer sig om offensivspilleren Allan Sousa, der blev vejlensernes topscorer i Superligaen med 10 mål i 2018/2019-sæsonen. 

Den 23-årige brasilianer har i denne sæson været udlejet til belgiske Sint Truiden, men de seneste uger har han været i Vejle, og modsat sine holdkammerater holder Allan Sousa ikke ferie i øjeblikket. Han træner hårdt for at genfinde topformen.

Læs også:Tidligere Vejle-stjerne rygtes hjem: Vi kan ikke hænge os i gamle meritter

- Sousa er som udgangspunkt i Vejle i den kommende sæson. Sæsonen i Belgien blev aflyst på grund af coronakrisen, så det har været svært for ham at vise sig frem. Derfor hev vi ham også tidligt hjem, så han  kunne træne med i god tid. Jeg synes, han er vendt tilbage i en fin forfatning, siger Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub, til tipsbladet.dk.

Allan Sousa var for to år siden med til at rykke Vejle Boldklub op i Superligaen efter 10 års fravær, og han var som nævnt jydernes farligste offensivspiller i sidste sæson.

De aktioner hilser Vejle velkommen tilbage, men de får som bekendt hele pakken, og den er ikke lige køn hele vejen rundt. Sousa markerede sig også med nogle meget uheldige aktioner, og undervejs i sæsonen afsonede han hele seks spilledages karantæne. Han missede blandt andet begge skæbnekampe mod Hobro IK, hvor der var overlevelse i Superligaen på spil.

Læs også:Vejle-ejer glæder sig: Vi skal nyde livet i Superligaen

Allan Sousa fik blandt andet rødt kort for at slå Jakob Ankersen og for at overfuse dommeren efter slutfløjtet i en kamp mod Brøndby IF.

De episoder husker Jacob Krüger lige så klart, som han husker målene.

- Han lavede 10 mål for os i Superligaen, og det er selvfølgelig noget, vi godt kan bruge. Som alle også husker, han har dog nogle facetter i sit spil, som ikke ligefrem var til gavn for os, og det skal vi have en snak om, så vi kan få luet ud i den del, lyder det fra Vejle-bossen.

Allan Sousa har et år tilbage af sin kontrakt med Vejle Boldklub, der gør comeback i Superligaen den 13. september med en udekamp mod AGF's bronzevindere. 

Læs også:FC Nordsjælland har haft slovakisk målmand på visit

Læs også:Her er programmet for Superligaen: FCK og Brøndby i tidligt møde

Læs også:Bekræftet: Vejle Boldklub henter svensk forstærkning

Superliga

Mere Superliga

Fokus