1. division

Vejle og Hvidovre styrer mod Superligaen

Vejle slog ude Næstved 2-0, og Hvidovre ordnede hjemme Vendsyssel 3-1 i grundspillets sidste spillerunde.

Vejle og Hvidovre satte lørdag streg under deres meget kvalificerede bud på en plads i næste sæsons Superliga.

På udebane slog Vejle på to mål efter pausen Næstved 2-0, mens Hvidovre efter en drømmestart hjemme nedlagde Vendsyssel 3-1.

Det skete i 1. divisions 22. og sidste grundspilsrunde, hvor alle seks kampe blev afviklet sideløbende.

Modsat i Superligaens grundspil, der færdigspilles søndag eftermiddag, var spændingen i den næstbedste række begrænset. Allerede inden runden var de seks hold i henholdsvis op- og nedrykningsspil fundet.

Runden handlede således udelukkende om at hente point til slutspillene, og i oprykningsspillet starter Vejle med flest af alle. Efter tre sejre i træk har Vejle 50 point og topper sikkert rækken.

I en Vejle-domineret kamp åbnede angriberen German Onugkha i Næstved ballet på et straffespark efter en times spil, inden den unge forsvarsspiller Oliver Provstgaard Nielsen kort efter øgede til slutresultatet 2-0 efter et hjørnespark.

Hvidovre har ligeledes vundet tre kampe i træk og ligger toer med 44 point efter sin 3-1-sejr over Vendsyssel, der blev grundlagt inden for kampens første 20 minutter.

Kantspilleren Lirim Qamili åbnede ballet efter fire minutter, inden Tobias Thomsen satte et indlæg i nettet til 2-0 og lidt senere afsluttede et smukt gennemspillet Hvidovre-angreb til 3-0.

Efter frontduoen er der hul ned til de nærmeste bejlere. Helsingør har 37 point på tredjepladsen efter 2-1 over Hobro lørdag, mens Sønderjyske er firer med 35 point efter skuffende 1-1 mod Nykøbing FC.

Vendsyssel og Næstved runder oprykningsspillet af med henholdsvis 33 og 32 point.

I nedrykningsspillet er der lidt mere spænding om, hvilke to hold der skal ned i 2. division.

Efter en sen 1-0-sejr ude over HB Køge er Hillerød umiddelbart i sikkerhed med sine 31 point, mens Nykøbing med sine 17 point på sidstepladsen skal oppe gevaldigt sig for at overleve.

Derudover er der blot fire point mellem HB Køge, Hobro, Fremad Amager og Fredericia i en tætpakket gruppe omkring nedrykningsstregen.