• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Conference League /ritzau/

Velspillende Viborg lider nederlag til West Ham

Foto: Getty Images

Viborg kæmpede flot, men endte med at tabe med 1-3 til West Ham i playoffkampen i Conference League.

Af /ritzau/

Trods flot spil i store perioder drager Viborg hjem fra London med et 1-3-nederlag til West Ham i den første af to kampe om at komme i Conference Leagues gruppespil.

Niveauforskellen var ikke synderligt tydelig i selve fodboldspillet, men kom i stedet til udtryk i forhold til holdenes kynisme.

For mens hjemmeholdet kendte sin besøgelsestid, fik Viborg aldrig nok valuta for det gode spil og de chancer, som holdet skabte.

Til gengæld gjorde gæsternes sikre boldomgang, at West Ham havde problemer med at finde rytmen, og det betød, at London-klubben kun i få momenter fandt Premier League-tempoet frem.

Den individuelle klasseforskel gjorde dog, at West Ham slog Viborg med 3-1, og derfor står træner Jacob Friis' og co. foran en svær opgave næste torsdag, hvor billetten til gruppespillet skal uddeles.

Viborg kom godt fra land og så komfortable ud på bolden, men Jacob Friis' tropper have svært ved at blive farlige, og i stedet viste West Ham effektivitet.

Efter 24 minutters spil sendte kantspilleren Maxwel Cornet et præcist indlæg ind i panden på angriberen Gianluca Scamacca, der let og elegant stangede bolden i netmaskerne til 1-0.

De danske gæster havde et par lovende skudforsøg kort før pausen, men etmålsføringen forblev intakt.

I anden halvleg viste West Ham igen, at holdet kendte sin besøgelsestid, da offensivspilleren Jarrod Bowen udbyggede føringen på et langskud efter 64 minutters spil.

Viborg kastede ikke håndklædet i ringen. Tværtimod fik gæsterne reduceret til 1-2 i det 69. minut, hvor midtbanespilleren Jakob Bonde pandede bolden i netmaskerne på et godt indlæg fra backen Christian Sørensen.

Jublen varede dog kort for de medrejsende Viborg-fans, for kort efter gjorde den indskiftede angriber Michail Antonio det til 3-1 for hjemmeholdet.

Jamaicanerens mål udstillede Viborgs passive forsvar og blev det sidste mål på London Stadium torsdag aften.

/ritzau/