Vestergaard blev Southamptons helt i overtiden mod Chelsea

Chelsea og Southampton spillede lørdag 3-3, i en kamp der bød på nyt kiks fra Kepa og Jannik Vestergaard-mål.

Chelsea og danske Andreas Christensen var lørdag godt på vej mod en sejr over Southampton på hjemmebane, inden en anden dansk landsholdsforsvarer i overtiden dukkede op og gjorde det til 3-3.

Southamptons Jannik Vestergaard dirigerede således et indlæg i mål med hovedet i det 92. minut, og dermed sikrede han gæsterne et flot point.

Resultatet betyder, at Chelsea ligger på sjettepladsen i Premier League med otte point efter fem kampe. Southampton er nummer ti med syv point.

Den tyske Chelsea-angriber Timo Werner viste i lørdagens opgør sin skarphed allerede to gange inden for den første halve time.

Efter et kvarters spil lod han smart bolden fortsætte mellem benene på sig selv, og efter nogle driblinger i Southamptons felt sparkede han bolden i mål.

Han fordoblede lidt senere sin målscoring, da han gjorde det til 2-0. Tyskeren fik bolden i dybden og lobbede frækt bolden over Southampton-målmand Alex McCarthy, inden han med hovedet gjorde det til 2-0.

Kort før pausen fik Southamptons Danny Ings reduceret til 1-2.

Southampton kom også noget bedre med efter pausen, og efter knap en times spil lykkedes det for gæsterne at få udlignet.

Chelsea-forsvareren Kurt Zouma lagde en halvkikset aflevering tilbage til målmand Kepa, der efter et mindst lige så kikset indgreb måtte se bolden trille gennem benene. Che Adams fik fat i bolden, og efter lidt klumpspil i Chelsea-feltet hamrede han bolden op i nettaget.

Det er ikke første gang, at Kepa dummer sig i Chelsea-målet. Netop derfor har klubben hentet den senegalesiske målmand Edouard Mendy i Rennes. Han er dog ude med en skade i øjeblikket.

Ikke lang tid efter Southamptons mål bragte Chelsea sig foran, da Christian Pulisic spillede Timo Werner fri. Werner serverede bolden for fødderne af landsmanden Kai Havertz, der kunne score sit første Premier League-mål.

Med cirka 20 minutter tilbage af opgøret fik Chelseas marokkanske nyindkøb, Hakim Ziyech, debut i Premier League.

Det blev dog ikke til scoring fra den tidligere Ajax-kreatør, og i stedet var det altså Vestergaard, der stod for opgørets sidste scoring.