Video : Tipsbladet
Superliga

- Vi er spændte på Gylfis modtagelse ude i Brøndby

I Lyngby Boldklub er man spændte på, hvilken modtagelse Gylfi Sigurdsson får i forbindelse med udekampene i Superligaen.

Lyngby Boldklub hentede i sommerens transfervindue superstjernen Gylfi Sigurdsson til Danmark, og det er nærmest naturstridigt, at en spiller med det CV skal tørne ud for en lille klub i Superligaen. Når det alligeve kan lade sig gøre, skyldes det den forhistorie, islændingen har med sig.

Netop den taler Lyngby Boldklubs administrerende direktør Andreas Byder om i et interview med DR Sporten.

34-årige Gylfi Sigurdsson var i en periode på 10 år en kæmpestjerne i engelsk fodbold for Tottenham, Swansea og Everton, og han har spillet over 300 kampe i Premier League. I 2021 blev islændingen imidlertid hovedpersonen i en alvorlig episode uden for banen, da han blev anholdt i en sag om seksuel krænkelse af en mindreårig. Anholdelsen førte øjeblikkeligt til en suspendering i Everton.

I foråret 2023 blev sigtelsen imod Gylfi Sigurdsson droppet, og dermed er den islandske stjernespiller så renset, som man overhovedet kan være, men forhistorien kan han naturligvis aldrig løbe fra, og i Lyngby lægger man ikke skjul på, at man er spændt på, om Gylfi Sigurdsson får en hård medfart i forbindelse med udekampene i Superligaen.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi ikke var spændte på, hvordan han ville blive modtaget. Ikke af vores egne fans, men vi er da spændte på, hvordan han for eksempel bliver modtaget ude på Brøndby Stadion. Men jeg håber, og jeg tror, at vi alle sammen lige sætter os ind i hans historie, før vi råber noget dumt, siger Andreas Byder til DR Sporten.

Lige netop Brøndby Stadion er det slet ikke sikkert, at Gylfi Sigurdsson overhovedet kommer til at besøge som Lyngby-spiller. De Kongeblå har allerede mødt Brøndby på udebane i denne sæson, og hvis det går som forventet, ender de to klubber i hver sit slutspil, når Superligaen deles i to til foråret.

Gylfi Sigurdsson er fortsat ved at bygge formen op efter to år uden kampe, og han har derfor ikke fået sin debut for Lyngby endnu - det får han heller ikke denne søndag mod Hvidovre IF. Lyngby har tidligere bedyret, at klubben håber at kunne gøre brug af islændingen i slutningen af september eller starten af oktober.

Gylfi Sigurdsson har underskrevet en aftale frem til næste sommer.