• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Vi må erkende, vi ikke er, hvor vi skal være

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jan Bech Andersen medgiver, at Brøndby IF ikke er, hvor de skal være, og han kalder FC København klare favoritter i søndagens derby.

Af Ole Hoffskov

For fem måneder siden kunne Brøndby-spillerne skåle i champagne og fejre klubbens første mesterskab i mere end 15 år. Det var glade dage på den københavnske Vestegn, men nu er det for alvor blevet hverdag igen.

Et forsvar af titlen synes allerede umuligt for Brøndby IF her midtvejs i grundspillet, og Niels Frederiksens tropper virker til at have rigeligt at gøre med bare at komme i top seks.

Søndag kan festen dog vende tilbage til Vestegnen - i hvert fald for en stund - når Brøndby IF møder arvefjenderne fra FC København på hjemmebane. 

FC København har allerede lagt afstand til Brøndby og er før søndagens derby ti point foran, og det behager naturligvis ikke Jan Bech Andersen, der er bestyrelsesformand i den danske mesterklub.

Det er dog logisk med tanke på de økonomiske muskler, FCK kan flekse.

- FC Københavns budget er vel to-en-halv eller tre gange større end vores, og sådan var det også i sidste sæson. Alligevel blev vi mestre, men over tid udligner tingene sig. Pengene vinder otte ud af ti gange, og i denne sæson er FCK igen med helt fremme, hvilket deres budget tilsiger, fastslår Jan Bech Andersen over for tipsbladet.dk.

Han er imidlertid ikke blind for, at der i høj grad også er grund til selvransagelse i Brøndby IF.

- Vi har ikke haft den start, som vi kunne ønske os, og der er ingen tvivl om, at vi har tabt momentum. Vi må kigge indad og blive ved med at arbejde hårdt, men vi må erkende, at vi ikke er, hvor vi skal være, siger Jan Bech Andersen.

FC København er klare favoritter
Søndag tørner Brøndby IF og FC København sammen for anden gang i denne sæson. I fjerde runde vandt løverne 4-2 på eget græs i Parken, så det er Brøndby, der jagter revanche.

Jan Bech Andersen glæder sig til søndagens brag i Brøndby.

- Det kribler altid i maven inden en kamp, men naturligvis er et derby altid specielt med den fantastiske intensitet og atmosfære, der er, siger bestyrelsesformanden og tilføjer:

- Som altid bliver det en helt unik kulisse, som konkurrerer med de største arenaer i verden. Det skal begge holds fans have kredit for, da det jo netop er den ping-pong, der gør stemningen elektrisk. Jeg håber som altid, at stemningen er intens, men ligeledes, at der både før, under og efter kampen ikke er ballade og tumult. Det klæder ikke nogen.

Den opfordring håber Jan Bech Andersen, at Brøndby-fansene tager til sig og udelukkende fokuserer på at støtte spillerne på banen. 

- Vores fans’ ubetingede kærlighed og støtte, specielt når det går mindre godt, er helt unik. Jeg vil vove den påstand, at det i indeværende sæson har været udslagsgivende i sejrene mod specielt AaB og senest mod Vejle. En helt uvurderlig 12. mand. De kan med rette forlange, at spillerne dør med støvlerne på hver gang, siger Brøndby-bossen.

På trods af hjemmebanefordelen kaster han favoritværdigheden over på FC København.

- Målt på interesse er det med afstand de største klubber i Danmark - og begge klubber nyder godt af interessen. Begge klubber har naturligvis ambitioner, men vi må erkende, at FCK jo kører med en meget større motor og på mange parametre er langt foran

- Derfor lyver tabellen ikke. Selvom derbyer altid lever deres eget liv, så er FC København klare favoritter, lyder det fra Jan Bech Andersen.

Der er kickoff mellem Brøndby IF og FC København søndag klokken 14.00. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020