Video : Tipsbladet
Superliga

- Vi solgte ham alt for billigt til Brøndby

Den rumænske klub CFR Cluj solgte Emmanuel Yeboah til Brøndby IF for 11 millioner - sportsdirektøren ærgrer sig over, at man ikke indkasserede mere.

Brøndby IF betalte ifølge B.T. 11 millioner kroner for Emmanuel Yeboah i sommeren 2023.

På Vestegnen er den grundlæggende følelse nok, at man har købt katten i sækken. Den 21-årige angriber har ikke været tilnærmelsesvis god nok til, at cheftræner Jesper Sørensen har kigget hans vej - ikke et eneste minut i Superligaen er det blevet til for Yeboah i denne sæson.

I ghaneserens tidligere klub CFR Cluj har man det imidlertid stik modsat end på Sydsiden i Brøndby. I Rumænien er man en smule skuffede over, at det ikke lykkedes at kradse flere penge ind end de 11 millioner, Brøndby betalte i sommer.

Det fortæller CFR Clujs sportsdirektør, Bogdan Mara, i et interview med Tipsbladet.

- Vi fik en okay pris, men helt ærligt, så kunne det have været bedre. Vi var i en situation på det tidspunkt, hvor vi var nødt til at sælge et par spillere. Jeg tror, han kunne have udviklet sig endnu mere, og så kunne vi have solgt ham for flere penge, siger Mara og tilføjer, at Emmanuel Yeboah var tæt på at blive solgt et halvt år inden, at Brøndby slog kløerne i ham. 

- I januar 2023 modtog vi et bud fra Slavia Prag, og vi var tæt på at nå til enighed. Forinden havde han præsteret godt i Conference League-gruppespillet, og der var stor interesse for ham, men vi solgte ham ikke, fordi han var en vigtig spiller for os. 

Han var god i Cluj
Sportsdirektøren undrer sig over, at Emmanuel Yeboah ikke har spillet flere minutter for Brøndby end de 13, det er blevet til - de faldt i en pokalkamp mod HIK i efteråret.

- Han udviklede sig godt hos os, men jeg kan jo af gode grunde ikke svare på, hvorfor han ikke spiller i Brøndby. Jeg kan i hvert fald konstatere, at han ikke får ret mange chancer, siger Mara til Tipsbladet og fortsætter:

- Da han kom til os, var han meget ung, og han startede på vores U19-hold, men banede sig hurtigt vej til førsteholdet, hvor han gjorde det godt. Han var en dynamisk spiller og scorede et par mål. 

Bogdan Mara fastslår, at han ikke længere er i kontakt med Emmanuel Yeboah, og selv om han kunne være fristet af at forsøge at hente angriberen tilbage til Rumænien, tror han ikke, det er realistisk.

- Hvis han kommer på fri transfer, er det da en mulighed, men vi kan ikke betale penge for ham, lyder det fra Cluj-bossen.

Emmanuel Yeboah har kontraktudløb i Brøndby IF i sommeren 2027.