• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Viborg-chef: FCM kommer til at ende i toppen

Foto: Getty Images

Viborg FF kan slutte over FC Midtjylland, mener anfører Jeppe Grønning efter 1-1-kampen mod rivalen.

Af /ritzau/

Viborg FF fik 1-1 med fra søndagens besøg hos ærkerivalen FC Midtjylland, som sportsligt har været storebror i forholdet siden sin ankomst til Superligaen i 2000.

De grønne fra Viborg er med det uafgjorte resultat nummer tre og har seks point ned til FCM i tabellen, og anfører Jeppe Grønning ser mulighed for at holde ærkerivalen bag sig i sæsonen ud.

- Jeg tror, at de har en målsætning om, at de skal højere op. De har så stor kvalitet, at det vil være utænkeligt, at de ikke får flere point, end de har gjort hidtil.

- Vi går efter at holde et højt pointsnit, og så må vi se, hvor det efterlader os. Det vil være en kæmpe bedrift, hvis vi holder FCM bag os. Det vil være ulogisk, men vi giver det et skud. Vi er berettiget til at ligge, hvor vi gør, siger Jeppe Grønning.

Viborgs cheftræner, Jacob Friis, var knap så optimistisk i forhold til at ende over FCM på trods af den flotte sæsonstart.

- Jeg ser et FC Midtjylland-hold, som kommer til at ligge i toppen. Det er jeg ikke i tvivl om.

- Man skal passe på med at se på øjebliksbilleder. Jeg ved godt, at vi er halvvejs inde i grundspillet, men jeg forventer, at FCM er helt oppe i toppen, når det skal gøres op, siger Friis.

FCM-kaptajn Erik Sviatchenko nyder generelt lokalbragene mod Viborg og anerkender rivalens flotte sæson.

- Det er en kamp, der ligger højt. Specielt når jeg kender betydningen hos fansene. I mange år har Viborg ikke konkurreret, men nu ser vi et hold, der ligger fortjent, hvor de gør, siger forsvarsgeneralen.

Viborgs Jeppe Grønning understreger, at opgørene mod FCM er blandt sæsonens vigtigste.

- Nu har jeg ikke spillet andre store rivalopgør, men som tilskuer ser jeg kun kampen mellem FC København og Brøndby IF som større.

- Jeg siger altid til vores nye spillere, at opgøret er større end meget andet, som de har prøvet. Man finder først ud af det, når man oplever det, siger midtbanespilleren.

I næste runde af Superligaen skal FCM møde AGF på udebane, mens Viborg skal i aktion mod Lyngby Boldklub.

/ritzau/