• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Viborg er altså virkelig ikke højt niveau

Foto: Getty Images

Rafael van der Vaart fastslår, at han på intet tidspunkt har haft særligt høje forventninger til Anton Gaaei.

Af Ole Hoffskov

Mange danskere har i årenes løb haft enorm succes i AFC Ajax. Det kan Anton Gaaei nå at få endnu, men han skal grave sig op fra et dybt, dybt hul.

Søndagens storkamp i Holland mellem AFC Ajax og Feyenoord blev afbrudt kort inde i anden halvleg grundet uroligheder på tilskuerpladserne, og det var selvsagt dagens største katastrofe. Isolerer man begivenhederne til grønsværen, var det Anton Gaaei, der var den største katastrofe.

Den danske højre back kostede to mål i første halvleg, og så måtte han lide den tort at blive flået ud efter bare en halv time. Efterfølgende er den tidligere Viborg-spiller blevet sablet ned af både fans og eksperter. Det gælder blandt andre danske Kenneth Perez, som er benhård ved Anton Gaaei.

Det samme er Rafael van der Vaart, der samtidig fastslår, at han ikke har særligt store forventninger til Anton Gaaei i Ajax.

- Den her gut kommer fra Viborg..... Jeg har boet og spillet i Danmark, og det er altså virkelig ikke højt niveau, siger Rafael van der Vaart, der har en fortid hos Viborgs ærkerivaler fra FC Midtjylland, ifølge FC Update.

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF

Mens mange altså skyder efter Anton Gaaei, går Ajax-træner Maurice Steijn heller ikke fri af kritik. Flere peger på, at det også er hans ansvar, at Anton Gaaei ikke præsterer. Det påpeger blandt andre den hollandske fodboldekspert Mario Been.

- Det er også en træners ansvar. Han har en spiller (Anton Gaaei, red), som bare ikke har niveauet til at spille i Ajax. Det er der i øvrigt alt for mange spillere, der ikke har. Det er man som træner nødt til at forholde sig til, fastslår Been over for ESPN.

Maurice Steijn valgte Anton Gaaei i startopstillingen frem for Devyne Rensch, og han havde simpelthen ikke andet valg, fastslår Ajax-træneren.

- Rensch var ikke fit nok til at starte, og derfor pegede jeg på Gaaei, men det er svært at bringe nye spillere ind på et hold, der præsterer dårligt, siger Maurice Steijn.

AFC Ajax har fået en katastrofal sæsonstart og er på en helt uhørt 14. plads i Æresdivisionen. Da opgøret mod Feyenoord blev afbrudt efter 52 minutter, var gæsterne foran 3-0 i Amsterdam.