18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

Viborg FF - OB

OB er tvunget til sejr mod Viborg, hvis de skal have nogen som helst chance for at sikre overlevelse i Superligaen. Midtjyderne jagter til gengæld syvendepladsen, og har næppe tænkt at gi' sig uden kamp. Får vi en vinder på Energi Viborg Arena?

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 15:00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Jacob Karlsen
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Viborg FF:
Sæsonens sidste spillerunde løber af stablen lørdag og søndag, og der er fortsat masser af spænding i stort set alle afkroge af Superligaen.

Viborg kæmper for den syvendeplads, som kommer til at give en playoff-kamp mod enten FCK eller FC Nordsjælland om en tur ud i Conference League-kvalifikation til næste sæson.

Det har Jakob Poulsens tropper kæmpet for i store dele af foråret, da det rimelig hurtigt stod klart, at de ikke skulle blive blandt de to dårligste i nedrykningsspillet, men det betyder ikke, at syvendepladsen er hjemme endnu. Så langt fra.

Midtjyderne er nemlig dalet i kadence på det seneste med tre nederlag på stribe. Senest mod Lyngby, hvor man ellers var foran med 1-0 indtil 83. minut, men alligevel endte med et komfortabelt nederlag på 3-1.

I de seneste runder har det været ganske tydeligt, hvem, som kæmper for overlevelse og hvem, som kæmper for syvendepladsen. Bundholdene har virkelig taget arbejdshandskerne på, mens Randers og Viborg har virket anderledes laissez faire i deres tilgang til kampene.

Hjemmeholdet går ind til sidste spillerunde med en aktuel placering som nummer otte, ét point bag Randers, som skal op imod Vejle, der på mirakuløs vis også er i spil til topplaceringen i nedrykningsspillet.

Der er lagt op til en topspændende sidste omgang Superliga-bold, hvor Viborg er tvunget til sejr for at ende som nummer syv. 

Jakob Bonde, Lucas Lund, Mads Lauritsen og Martin Agnarsson er alle ude med skader.

OB:
’’De Stribede fra Fyn’’ er vågnet op til dåd i 11.time med sæsonens hidtil længste ’’sejrsstime’’. Fynboerne har nemlig for første gang i Superliga-sæsonen vundet to kampe i streg, og lever dermed lige akkurat inden sidste kamp lørdag. 

Bedre sent end aldrig, ja. Men mon ikke, at det alligevel er en postgang for sent i forhold til at sikre overlevelse i den bedste danske række?

Kriterierne for ’’mission-overlevelse’’ er helt klare inden sæsonens sidste og afgørende spillerunde – OB skal vinde ude mod Viborg, mens Lyngby skal tabe ude mod Hvidovre.

Det ser svært ud, men mere urealistisk er det trods alt heller ikke. 

Søren Krogh har rystet posen i de seneste kampe ved at give OB’s egne unge talenter chancen, mens stamspillere som Köhler, Al Hajj, Helander og Gomez har været hensat til henholdsvis tribune og bænk.

Frisk energi og ny formation kastede en strålende indsats af sig senest mod Randers, da OB endelig fik brudt sæsonens negative hjemmebanestatistik med en ganske fortjent 2-0 sejr på Odense Stadion.

Hvis fynboerne lægger samme indsats for dagen mod Viborg, er der bestemt chancer for at snuppe tredje sejr i rap. Spørgsmålet er bare, om Lyngby så også glider i bananskrællen mod Hvidovre?

Nicholas Mickelson og Sven Köhler er ikke med i truppen, hvor Tom Trybull til gengæld er tilbage efter at have afsonet karantæne. 

Karantæner:
Viborg FF: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Mantl - Anyembe, Bürgy, Zalatel, Bundgaard - Vester, Mbom, Søndergaard - Serginho, Ementa, Jensen

OB (4-3-1-2): Myhra - Owusu, Gomez, Slotsager, Adelgaard - Fenger, Ejdum, Manneh - Kadrii - Kjerrumgaard, Deedson

Dom:
OB leverede en frisk, proaktiv og energisk indsats mod Randers i søndags, og den tilgang bør de ikke ændre på til sæsonens sidste kamp mod Viborg, hvor endnu en sejr er påkrævet.

Viborg har set en anelse tamme ud i de seneste kampe, og har ikke kniven for struben på samme måde som gæsterne, men mon ikke, at de lige hiver sig op til den sidste dans, som potentielt kan sikre mulighed for europæisk fodbold?

Der skal være alle mulige gode grunde til gang i den på Energi Viborg Arena mellem to hold med alt at vinde.

3-2 til OB. 

Spilforslag:
Over 2.5 mål til odds 1.65 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.