• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Viborg FF om Lerager: En super historie

Foto: Lars Troels/Viborg FF

Viborg-direktør Morten Jensen kalder Lukas Lerager for en super historie for Superliga-klubben. Han vil ikke ind på, om Viborg FF kan score en gevinst på et salg af Lerager til sommer.

Af Ole Hoffskov

Lukas Lerager skal efter alt at dømme bruge en del af sin sommerferie på at finde en ny klub. I kølvandet på weekendens pokaltriumf fastslog Zulte Waregem-manager Franck Dury, at man efter planen sælger den danske midtbanespiller til sommer, og Leragers agent, Michael Stensgaard, bekræftede over for tipsbladet.dk, at det er i den retning, pilen peger.

- Lukas har gjort det utrolig godt, og allerede i januar kunne vi mærke, at der er rigtig stor interesse for ham. Vi har en god dialog med klubben, og det ser da positivt ud i forhold til et klubskifte til sommer. Vi må se, hvad det ender med, men det kunne da godt tyde på, at det er det (et salg, red.), der kommer til at ske, sagde Michael Stensgaard mandag eftermiddag.

Læs også: Lerager-agent: Kunne godt tyde på et salg

Lukas Lerager kom til Zulte Waregem fra Viborg FF forud for denne sæson, og han har altså taget den belgiske liga med storm. Leragers udvikling har man fulgt med stolthed i den jyske domkirkeby.

- Det varmer Viborg FF-hjertet og stor respekt for den unge mand. Han har udviklet sig rigtig flot, og han viste sin dedikation over for Viborg FF i både gode og dårlige stunder - og med dårlige stunder mener jeg de skader, Lukas har døjet med. Det er meget imponerende, det han har præsteret for Zulte Waregem, og det skal blive spændende at følge ham i hans næste klub. Vi er stolte både på hans og egne vegne, siger direktør Morten Jensen til tipsbladet.dk.

Han ser Lukas Lerager som en fortælling af den slags, man vil bruge over for de unge spillere i Viborg FF.

- Det er selvfølgelig altid sådan som klub, at man gerne vil beholde sine bedste spillere, men der ligger også en anerkendelse i at sælge en spiller og konstatere, at det hele er gået op i en højere enhed for spilleren og for Viborg FF. Derfor er det også en super historie, som vi helt sikkert vil slå på i fremtiden. Det er et bevis på, at man kan bruge Viborg FF som et springbræt til noget større, hvis man gør det godt, lyder det fra direktøren.

I januars transfervindue var der forlydender om, at Zulte Waregem afviste et bud på 23 millioner kroner for Lukas Lerager. Det siger alt om, hvor mange penge der kan komme i spil, når danskeren efter planen ryger til sommer. Spørgsmålet er, om Viborg FF får en del af lagkagen? Det er således ofte sådan, at en sælgende klub har en videresalgsklausul, og er det tilfældet med Viborg FF, er der formentlig millioner på vej til domkirkebyen til sommer.

Morten Jensen vil imidlertid ikke opklare det spørgsmål.

- Det er jo noget, man altid forsøger at få med i en transfer, og så kan du jo tolke det svar, som du vil. Der er indgået en aftale mellem Viborg FF og Zulte Waregem om, at vi ikke kommer ind på de økonomiske betingelser for Lukas' transfer i pressen, og det vil jeg acceptere, lyder det fra Viborg-direktøren. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020