• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Conference League /ritzau/

Viborg-træner: Han er vores joker til returkampen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Viborg-træner Jacob Friis spår, at kantspilleren Ibrahim Said kan gøre ondt på West Ham i returkampen.

Af /ritzau/

Viborg måtte torsdag aften undvære offensivspillerne Ibrahim Said og Alassana Jatta i Conference League-playoffkampen mod West Ham.

Visumproblemer gjorde, at hverken Said eller Jatta havde mulighed for at rejse med resten af holdet til England, og selv om Viborg ihærdigt forsøgte, var det ikke muligt at løse problemet i tide.

Torsdagens kamp på London Stadium endte med et 1-3-nederlag til Viborg, og efter opgøret erkender cheftræner Jacob Friis, at han af og til savnede særligt Saids fart.

- Når det kommer til fart, har Ibrahim (Said, red.) noget x-faktor og noget, der ligner den acceleration, der er på det her niveau også, siger han og fortsætter.

- Så selvfølgelig var der et par gange, hvor vi faktisk også prøvede at stikke bolden dybt, hvor jeg tror, at vi med hans kompetencer kunne have gjort noget mere. Men det er naturligvis rent gætteri, siger han.

Friis lægger dog ikke skjul på, at Said kan blive en joker i returkampen næste torsdag.

- Jeg tror da lige, at West Ham skal stå lidt på tæer. Det kan godt være, at de lukker ham ned, men de får det ikke foræret, for han har nogle spidskompetencer inden for det fysiske, hvor de jo overmatcher os næsten hele vejen rundt.

Viborg-træneren roser desuden Ibrahim Said for offensivspillerens positive udvikling gennem det seneste halve år.

- Jeg har set en spiller, der har udviklet sig rigtig godt, og som er vokset med opgaven her de seneste seks måneder fra at være marginaliseret til faktisk at være tæt på en startellever.

- Så nu må vi se. Der var andre, der gjorde det rigtig godt, så han er selvfølgelig ikke selvskreven, siger Jacob Friis.

Returkampen mellem Viborg og West Ham spilles torsdag 25. august på Energi Viborg Arena.

/ritzau/