Viborg udbygger Lyngbys udebanekrise

Lyngby kom foran efter tre minutter, men føringen blev smidt mod Viborg, der søndag eftermiddag vandt med 2-1.

For ottende gang i streg tabte Lyngby en udekamp i Superligaen, da Viborg søndag sænkede Lyngby med 2-1 i Superligaens nedrykningsspil.

Viborg kom bagud efter få minutter, men holdet bragte balance i regnskabet efter et dumt boldtab af Lyngby. I anden halvleg, der i lange perioder var en låst affære, snuppede Viborg sejren med en scoring af Magnus Westergaard.

Med sejren kan Viborg for alvor kigge væk fra nedrykningsstregen, som nu er ti point væk. Holdet har 33 point ligesom Randers, som holdet kæmper om syvendepladsen med.

Lyngby er lige over stregen med to point ned til Vejle, der søndag tabte til bundproppen Hvidovre.

Gæsterne fra Lyngby fik en drømmestart på missionen i domkirkebyen efter bare tre minutter. Lyngby-topscorer Andri Gudjohnsen var hurtigst over en bold i feltet, og islændingen bankede bolden resolut ind til 1-0.

22-årige Andri Gudjohnsen bragte sig dermed op på en delt førsteplads på topscorerlisten i Superligaen med 11 sæsonmål for Lyngby.

Viborg fik mere fat i spillet, og efter 26 minutter udnyttede værterne et sløset boldtab fra Lyngbys Tochi Chukwuani. Viborg-offensiven eksekverede kontraangrebet skarpt, og angriberen Anosike Ementa sørgede for udligningen.

Anden halvleg var en mere stillestående affære, hvor holdene stod taktisk og solidt over for hinanden. Chancerne udeblev, og kvaliteten i holdenes angreb manglede til at skabe dem.

Der var nærmest heller ikke tale om en stor chance, da Viborg tog føringen med et kvarter tilbage. Viborgs Magnus Westergaard kastede sig frem i feltet og headede lige akkurat bolden ind til 2-1 via indersiden af stolpen.

Det åbnede kampen op, fordi Lyngby skulle frem over stepperne. Men et endegyldigt pres formåede Lyngby aldrig for alvor at få sat.