• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Viceborgmester: Enormt meget klubjalousi i Odense

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tim Vermund, der er viceborgmester i Odense, oplever stor klubjalousi i den fynske hovedstad. Han opfordrer odenseanerne til at stå sammen om OB.

Af Ole Hoffskov

Der er noget at arbejde på inde på banen for OB, men også udenfor kridtstregerne er der ting, der kan gøres bedre, når det kommer til Odenses største fodboldklub. Det mener Tim Vermund (A), der er viceborgmester i Odense.

Han fastslår, at der hersker en skepsis og jalousi overfor OB i den fynske hovedstad.

- Når det handler om OB, er det meget frustrerende, at der fra politisk side er kæmpe berøringsangst. OB er den største idrætsarbejdsplads i byen, men jeg oplever også, at der er enormt meget klubjalousi. Hver eneste gang vi vedtager noget, der kunne være til gavn for OB, er der enormt meget dårlig presse og enormt mange klubber, der ser skævt til det. Derfor tror jeg ikke, at samarbejdet fungerer så godt mellem kommunen, byen og klubben som vi har potentiale til, siger Tim Vermund til podcasten Stemmer Fra Ådalen og tilføjer:

- Det virker til, at OB gerne vil, og byen burde understøtte det noget bedre. Men det bliver svært, for vi politikere er som alle andre: Vi vil gerne gøre det, der er behageligt. Hvis man får skæld ud, hver eneste gang man gør noget for OB, har man en tendens til at fokusere på noget andet.

Han mener, at Superliga-klubben bør være et odenseansk samlingspunkt.

- Ligesom landsholdet kan samle en nation, burde OB kunne samle byen, men vi lider under, at der er mange fans af B1909 og B1913 og mindre klubber, som nærmest har hadet OB mere, end de har holdt af den. Det potentiale, der er i at samle byen om Superliga-klubben, er udfordret af det. Fodbolden lider under det, og derfor er det min appel, at man bør stå sammen om OB.

- Det er også OB’s rolle at række ud efter omgivelserne, og man har også prøvet at skabe noget med Øens Hold. Men der opstår ofte noget fnidder-fnadder, og hvis der er noget, politikere ikke gider, er det ekstraordinært fnidder-fnadder. Så fokuserer man på noget andet. Det har været et stort problem, at fodbolden og OB har været omgærdet af en form for apati og manglende stillingtagen.

- Hvad vil vi med det her? Hvordan får vi samarbejdet op at køre? Politisk set kunne vi godt være mere modige, så vi kan få startet nogle samtaler, der får tingene til at køre bedre, lyder det fra viceborgmesteren.

OB sluttede på niendepladsen i Superligaens grundspil. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus