• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

VIDEO: Her går det galt i interviews mellem journalister og fodboldfolk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mathias "Zanka" Jørgensen og David Kroner var mandag aften uenige i forbindelse med et interview. Det er langt fra første gang, at spillere eller trænere har været utilfredse med et interview, og det er nok heller ikke sidste. Her er nogle af de gange, hvor det er gået galt mellem journalister og fodboldfolk.

Af Kenneth Jensen

Det sker sjældent, men nogle gange bliver fodboldjournalister og fodboldspillere/fodboldtrænere "uvenner".

Og det var også, hvad der skete, da Mathias "Zanka" Jørgensen og David Kroner foretog et hurtigt flashinterview i pausen af opgøret mellem FC København og Randers FC, som udeholdet noget overraskende endte med at vinde.

FCK-stopperen kunne ikke besvare det første spørgsmål, og journalisten sagde derefter, at "Zanka" virkede rystet, inden han blev afbrudt. Den ville "Zanka" ikke lege med på, og da kamaraet blev "slukket", kunne de to så diskutere, om det var "i orden" at konstatere, at den rutinerede stopper virkede rystet.

Men kameraet var ikke slukket, og seere på Viasat Sport Ultra HD så diskussionen mellem de to. En diskussion, der også hurtigt røg på sociale medier, og som du også kan se i videoafspilleren øverst.

Tipsbladet.dk har brugt anledningen til at dykke ned i arkiverne og se på nogle af de gange, hvor det er gået galt, eller hvor der er gået til makronerne, når journalister og aktører er i interviews.

HER ER FEM EKSEMPLER

"Hvorfor skal du slå?"

Ove Christensen var manden bag Randers' mirakelredning i 2010, hvor man hentede utroligt mange point i foråret og endte med at snyde AGF, der i stedet forlod rækken. Men det gik ikke lige så godt for Ove Christensen i den efterfølgende sæson.

Og da man i foråret - seks runder før afslutningen på sæsonen - tabte 0-4 hjemme til Brøndby, var han sur og irriteret, og spørgsmål fra reporter Rasmus Lund fik Ove Christensen helt op i det røde felt.

Så meget, at Lund lige efter interviewet følte sig slået.

- Jamen prøv nu at hør her, lille ven. Nu ved jeg ikke, hvor du får dine spørgsmål henne, og jeg gider ikke stå og svare på dem. Jeg har sagt, at vi har lavet en kamp her, vi har tabt 4-0, og jeg synes, det er helt surrealistisk, at vi står her, og er der nogen, der mener, at jeg ikke er god nok til jobbet, er der nogen, der tager affære på det der. Men du kan sgu da ikke forlange, at jeg vil stå og svare på dine dumme spørgsmål, sagde Ove Christensen.

Efterfølgende sagde Rasmus Lund "tak herfra", og så fik han ellers et ordentligt dask på skulderen.

- Hov, hov, hov, sagde reporteren.

- Godt klaret. Godt klaret, lød det fra Ove Christensen.

- Hvorfor skal du slå?

- Jeg mener, det var godt klaret. Jeg gav dig et klap på skulderen.

Du kan se hele situationen i videoen her.

"Det der er magtmisbrug, det er usmageligt"

Da Randers reddede livet i 2010, var det altså på bekostning af AGF, der for anden gang i træk på et VM-år tog turen ned i 1. division. Det endte med at koste træner Erik Rasmussen jobbet, selv om han havde et år mere på kontrakten.

Kort inden fyringen havde lokalavisen Århus Stiftstidende en meget tabloid vinkel. Et billede af Erik Rasmussen var ledsaget af teksten "fyr ham".

"Fyr ham" refererede til en klumme fra avisens sportsredaktør, men det fremgik ikke af forsiden, at det var sportsredaktørens mening, og det fik Randers-bossen Jacob Nielsen helt op i det røde felt, da han mødtes med chefredaktør Jan Schouby i TV 2 Østjylland.

- Jeg er chokeret over det der. Jeg vil ikke kommentere AGF, men jeg vil gerne kommentere det der. Det er magtmisbrug, det er usmageligt, og det har jeg også sagt til Jan inden. Jeg har ikke set den før lige inden, vi gik i studiet, men jeg er faktisk harm.

- Men er det ikke okay?, blev Nielsen spurgt.

- Okay? Det der er overhovedet ikke okay. Der står ikke sportsredaktør eller noget som helst. Var det der sket i Randers, var jeg enten gået, eller også havde klubben - med opbakning fra bestyrelsen - haft en holdning om, at vi boykotter den lokale avis med det samme. Det kunne man have gjort mange gange i Århus. Men det der, det går så langt over grænsen. Det er så usmageligt. Det er ikke en lokalavis værdigt. Det der, det er direkte svineri. Og jeg vil opfordre alle aarhusianere til at boykotte den avis, lød det fra den sure Randers-boss.

Skæbnen ville, at Jacob Nielsen en lille håndfuld år senere blev hentet til AGF, hvor han altså dagligt har set sin arbejdsplads fylde spalterne i Århus Stiftstidende. Nielsen er fortsat administrerende direktør i klubben, og Jan Schouby er fortsat chefredaktør på "Stiften". Jacob Nielsen og AGF har i øvrigt brudt forbandelsen med at rykke ned i VM-år, og klubben er tilbage i toppen af dansk fodbold.

Du kan se hele klippet på YouTube - klik her

"Du kan vel reglerne"

Mathias "Zanka" Jørgensen har før haft ture med journalister. I 2016 - og det var også i forbindelse med en kamp mod Randers FC - sikrede FCK sig en plads i semifinalen i den danske pokalturnering efter en sejr på 2-1, da netop "Zanka" scorede det afgørende mål fire minutter før tid i den forlængede spilletid.

Randers havde ellers bolden i nettet til 2-2 i de sidste minutter af opgøret, men dommeren fløjtede for offside. Det var der en heftig debat om efterfølgende, for "Zanka" havde snittet den bold, der landede hos Erik Marxen, og så var der nogle - inklusiv tidligere topdommer Kenn Hansen - der mente, at det var en ny spilsituation, og at målet derfor skulle have stået.

"Zanka" blev i kølvandet på sejren spurgt ind til den mulige offside af journalist Casper Krone Thomasen.

- Var der offside ved situationen til sidst?

- Eh.. Det kan der vel ikke være stor diskussion om, lød det fra "Zanka".

- Det ved jeg ikke - det er dét, jeg spørger dig om, sagde Casper Krone Thomasen.

- Du kan vel reglerne i fodbold, kan du ikke det?, sagde stopperen, inden han forlod interviewet.

Du kan se interviewet her.

"Tak til alle - undtagen Tøfting"

Alexander Zorniger var helt sin egen i dansk fodbold. Det var fuld damp under kedlerne, mens tyskernen var cheftræner for Brøndby IF, men hans facon sled også på folkene på den københavns Vestegn. Efter et nederlag på 1-2 ude mod Esbjerg fB, blev han dagen efter afskediget af bestyrelsen med ejer Jan Bech Andersen i spidsen.

I forbindelse med fyringen skete der det meget usædvanlige, at Alexander Zorniger selv mødte op kortvarigt på pressemødet. Her sagde han "tak til alle - undtagen Tøfting", inden han gik rundt og gav hånd til de fremmødte.

Sagen var den, at han og Stig Tøfting var endt i et skænderi i tv-studiet dagen forinden, hvor Brøndby altså havde tabt i Esbjerg.

En snak om taktik udviklede sig til en heftig diskussion mellem de to fodboldfolk.

- Så du kampen i sidste uge, hvor vi lukkede bolde efter bolde ned bag vores fire-back-kæde?, sagde Alexander Zorniger.

- For mig er det mangel på fodboldintelligens at buse op sådan der, lød det fra Stig Tøfting.

- Men det er det, jeg kan lide med eksperterne, for du ved nøjagtigt, hvordan det er at stå på banen og træffe en beslutning. Måske er det en forkert beslutning i situationen.

- Det er det, jeg siger, det er en fejl.

- Nej, du taler om manglende intelligens. De her spillere var en del af forsvaret - hvis du taler om de to centerbacks?

- Ja, jeg taler om dem og venstrebacken.

- Det er de samme fire fra sidste år, der var virkelig gode i at forsvare i situationer som disse.

- Ikke hele sidste år.

- Hvorfor ikke?

- Fordi I ikke vandt mesterskabet.

- Nej nej, vi havde det bedste forsvar. Ikke? Over hele sæsonen.

- Måske.

- Nej, det handler om mål, så du kigger på statistik. 

- Det handler om at vinde kampe.

- Det er - undskyld mig - bullshit. Du ved præcis, at jeg intet våben har at bruge, når jeg skal tale til dig efter et nederlag.

- Er det det bedste forsvar nu?

- Nej, men man må analysere på hvorfor. Næste spørgsmål, vi kommer ikke videre.

Se hele snakken mellem de to i klippet her.

"Du står med din Tipsbladet-kasket"

Vi skal tilbage til 2002, og scenen er sat mellem journalisten Jens Jørgen Brinch og AB-træner Ove Christensen. 

De to skal egentlig tale om Per Frimanns afgang som sportsdirektør i AB - en afgang, der skyldtes, at klubben havde brugt for mange ikke EU-spillere. Det kom dog hurtigt til at handle om noget ganske andet. 

Det blev nemlig personligt mellem Jens Jørgen Brinch og Ove Christensen.

- Ove Christensen, her i optakten til jeres kamp i aften var du inde på, at du synes, at pressen, journalisterne og omgivelserne havde været direkte ondskabsfulde over for AB. Hvad mener du med det?

- Hvis jeg skal tage et eksempel, så vil jeg tage Jens Jørgen Brinch, når han tager sin Tipsbladet-kasket på. Efter jeg forlod AGF og startede i AB, har du brugt Tipsbladets spalter, og hvis det ikke var godt nok, har du brugt læserbreve og ondskabsfulde breve til at svine mig til. Det er under al kritik.

- Læserbreve? Det har jeg dog aldrig brugt.

- Du har lavet læserbreve i Tipsbladet.

- Nej, det har jeg aldrig gjort.

- Ved du hvad? Nu lyver du!

- Det var dog en utrolig beskyldning. Men nu handler det om en helt anden sag.

- Du har også været fremme med kommentarer i Tipsbladet om den her sag, og nu skal du passe på ikke at stå og grine, fordi det her er jo helt alvorligt. Ved hver eneste lejlighed har Jens Jørgen Brinch sat sig tilbage med sin Tipsbladet-kasket. Han har aldrig stillet spørgsmål, men når han har haft en lejlighed til at svine nogen til, så har han gjort det.

- Det er fordi, du ikke vil snakke med mig, Ove. Det har du jo meddelt mig.

Du kan se hele interviewet i videoen herunder:

Læs også:Uenig med Solbakken: FCK's spillerkøb er til en middelkarakter

Læs også:Superliga powerranking: Dårligste forsvarsspil siden 90'erne

Læs også:Superligaens bedste: Suveræne Jesper Lindstrøm

Læs også:- Hvis nogen tror, vi beklager Zanka-interviewet, tager de helt fejl

Læs også:Ville score mod FCK: Det lå i baghovedet på mig

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus