• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Vil give langefingeren til skeptikerne

Foto: Getty Images

Hvidovre har ikke fået en drømmestart i denne sæson, men Martin Spelmann er overbevist om, at oprykkerne nok skal komme i gang i Superligaen.

Af Lars Gram-Hanssen

Tipsbladet i Hvidovre. 

Martin Spelmann har været vidt omkring i sin karriere, men den 36-årige midtbanespiller er efter flere års fravær tilbage i Superligaen, hvor han tidligere har tørnet ud for Brøndby, AC Horsens, OB og AGF. 

Nu tørner Spelmann ud for oprykkerne fra Hvidovre IF, der på trods af deres deltidsprofessionelle setup har formået at tage skridtet op i Superligaen. Vestegnsklubben jagter stadig den første sejr efter ni spillerunder, og ifølge Martin Spelmann har de første måneder af sæsonen derfor været hårde, men også spændende. 

- De har været hårde, fordi vi selvfølgelig ikke har fået helt det udbytte, vi havde håbet på og til tider også havde fortjent. Men de har også været sindssygt lærerige. Jeg føler, at vi lærer af det, hver eneste gang vi får én over tuden. Hårde og lærerige, siger Martin Spelmann til Tipsbladet. 

Troen på overlevelse har hele tiden været der, lyder det fra midtbanekrigeren, men mandagens 0-0-kamp mod FC Nordsjælland har bestemt hjulpet på humøret i truppen. 

- Det har hele tiden været uændret, men det var et rigtigt stort skridt i den rigtige retning. Specielt mentalt i truppen, tror jeg, mod så dygtig en modstander, som alle havde forventet, at vi ville tabe 4, 5 eller 6-0 til. Pointet er selvfølgelig vigtigt og kan ende med at betyde rigtigt meget, men jeg tror mere, at det er alt det udenom. At gå derfra mod den modstander, hvor det vel er dem, der føler sig som de helt store tabere i den kamp, siger Martin Spelmann. 

Ifølge Hvidovre-profilen har vi endnu ikke set det bedste fra oprykkerne. 

- Det er klart, at med de profiler, vi havde sidste år, og det aftryk, vi fik sat sidste år, det er jo ikke helt det niveau, vi har ramt endnu. Og det er jo det, vi alle sammen går og arbejder henimod lige nu, siger Martin Spelmann og fortsætter:

- Vi havde selvfølgelig håbet på, at vi stod et lidt andet sted på nuværende tidspunkt, men jeg tror også, at vi er så stærke herude, at vi har den lange finger, vi gerne vil give alle, der allerede havde dømt os ude på forhånd. Og der tror jeg også, at det er det, vi kommer til at se i resten af sæsonen.

"Det er sådan, vi er herude"
For den tidligere Brøndby-profil har det ikke været det store problem fra at gå fra at være fuldtidsprofessionel til at være fodboldspiller på deltid. 

- Jeg synes egentlig, at det har været relativt smertefrit. Også fordi det setup, vi har herude, tager så meget hensyn til den enkelte. Jeg tror ikke, at der er mange andre steder, hvor man kan løse det lige så godt. Og manden, der sidder derovre og laver sudoku (Peter Lassen, red.), han har jo verdens største netværk. Og det er en gave for sådan en som mig, som ikke helt ved, hvad man skal kaste sig ud i, siger Martin Spelmann, der i øjeblikket arbejder som fodboldtræner på en efterskole.  

- Hvis jeg ringer til ham på mandag og siger, at jeg vil lave noget andet end det, jeg laver nu, så finder han noget andet. Det er sådan, vi er herude. Og det gør det tusind gange nemmere, så jeg ikke skal ud at slås med en eller anden arbejdsgiver for at få fri til træning, fordi han ikke ved noget om fodbold. Så det har været meget smertefrit.

På søndag venter et opgør mod klubben, hvor Martin Spelmann fik sit store gennembrud, nemlig Brøndby. Tipsbladet har også talt med Hvidovre-profilen om forholdet til Brøndby - denne del af interviewet kan læses i morgen her på siden.