Video : Tipsbladet
Superliga

På transfers vil de være midterfeltets FCK

VFF kom aldrig i seriøs nedrykningsfare og snusede til syvendepladsen til de sidste minutter, men man vil gerne mere og ikke mindst have mere stabilitet på holdet i den nye sæson, hvilket der lader til at være penge til.

Hvad er der i kassen til indkøb og lønninger til den nye sæson?

Det ser vi på i hver af de 12 Superliga-klubber her i første halvdel af juni, før klubberne for alvor er begyndt at sælge og købe spillere, og også før bestyrelser og ledelser præcist ved, hvor budgettet nøjagtigt lander.

I Viborg FF er der rimelig optimisme og indikationer på, at man vil befæste de tre seneste sæsoners præstationer, hvor man er blevet nummer syv, fire og otte i Superligaen, som i alt er et mere end godkendt resultat af anstrengelserne.

Men Superligaen er også et hårdt sted, hvilket man er helt bevidst om i Viborg, så status quo er der næppe i truppen eller budgettet, når sommeren er omme, og transfervinduet er lukket i Superligaen ved midnat mellem 1. og 2. september.

Viborg FF
Anslået spillerbudget i 2024/25: 33
Anslået spillerbudget i 2023/24: 32

Seneste årsregnskab (2022/23)
Personaleudgifter: 43
Afskrivninger transfers: 6,8
Årsresultat: 27,8

Økonomisk styrke: Solid uden at være i samme vægtklasse som toppen af Superligaen 
Investeringslyst: Kontrolleret offensiv
Udsigt denne sommer: Sommeren står mere i den rolige udviklings tegn end de to seneste somre, hvor der var massive spillersalg og udskiftninger. Udvalgte handler skal give mere stabilitet.

Alle tal er angivet i millioner kroner.

ANALYSE
Udgifterne, der står opført her for oven, er ikke voldsomme sammenlignet med andre Superliga-klubber omkring VFF's niveau.

Men ud fra det seneste års aktivitet har vi vurderet, at næste årsregnskab vil vise noget højere tal, hvilket ikke er unaturligt, slet ikke i lyset af omfattende spillersalg i VFF i de seneste to år.

Viborg FF er milevidt fra femkløveret FC København, FC Midtjylland, Brøndby IF, FC Nordsjælland og AGF, men det giver mening at forsøge at skabe et midterfelt selv, hvor man ikke sæson efter sæson er i alvorlig nedrykningsfare, og hvor man er stærkest på transfers, en art midterfeltets FCK eller FCM.

Det lader til, VFF vil den vej, hvilket altså kræver handler af en størrelse, Viborg ikke var i nærheden af fra omkring 2008's nedrykning og mere end ti år frem.

Man glemmer næsten, hvor langt Viborg har bevæget sig på fem år, og at et budget i en størrelsesorden over 30 millioner kroner er voldsomt stort for klubben, der var mange sæsoner i 1. Division.

Viborg skiller sig ud på at være villig til at betale fornuftigt for transfers, hvilket er fulgt efter omfattende salg og kan læses i regnskabet, hvor afskrivningerne til transfers er større end i klubber som Silkeborg, Vejle og Lyngby, mens Randers FC er på omtrent samme niveau.

Nu er øvelsen at ramme de dygtige profiler, der løfter Viborg og gør denne og de kommende sæsoner til et slagsmål om at komme i Top 6. Hvilket er ambitiøst i et uhørt tæt felt af klubber, der alle troværdigt kan sige, at de sportsligt, i infrastruktur og fan-interesse hører til i Superligaen, selv om to af dem rykker ud om 11 måneder.