Video : Tipsbladet
Superliga

Vild Achouri-transfer: Det er en magtdemonstration

Med indkøbet af Elias Achouri har FC København sat en tyk streg under klubbens dominante rolle i dansk fodbold. Sådan lyder vurderingen fra Thomas Gravesen, der samtidig forventer, at tuneserens markedsværdi kan stige voldsomt på kort tid.

- Det er en gigant-magtdemonstration af FC København! 

Thomas Gravesen lægger ikke skjul på sin begejstring, da Tipsbladet spørger Discovery-eksperten om hans vurdering af mestrenes Elias Achouri-indkøb.

Tuneserens ankomst sætter en tyk streg under det aktuelle styrkeforhold i dansk fodbold, lyder den klare dom fra Thomas Gravesen. 

- Vild transfer. Det er en magtdemonstration. Det er det bare. Det er FC København, der meget, meget tydeligt viser, at de mener det seriøst med det danske mesterskab igen i år. De går ud og køber en af Superligaens absolut bedste spillere i sidste sæson, siger landsholdslegenden. 

Thomas Gravesen beskriver Elias Achouri som 'et meget, meget spændende kort at kunne spille'. 

- Med det mener jeg, at når vi har set, hvad Achouri kan lave på et Viborg-hold, og man så tilføjer ham til et FC København-hold - måden, som han kan komme ind og dominere Superligaen på, den bliver alt andet lige større med det, FC København har at tilbyde. 

Ifølge B.T. betaler FC København 22,5 millioner kroner for FC København - prisen kan angiveligt stige til over 26 millioner - og ifølge Thomas Gravesen er det en pris, som både FC København og Viborg kan være fint tilfredse med. 

- Til at starte med synes jeg jo, at den er rimelig. Jeg synes, at det er en fin pris. Hvis man kigger på, hvad Brøndby hentede Nicolai Vallys for (22,5 millioner kroner, red.), så er det jo de priser, som Superligaens stjerner bliver handlet for i øjeblikket, indbyrdes mellem klubberne, siger Discovery-eksperten. 

Enhver træners drøm
Indkøbet af Elias Achouri kan sagtens ende som en rigtig god forretning for FC København, lyder vurderingen fra Thomas Gravesen. 

- Jeg er sikker på, at hvis han går ind og dominerer og spiller en sæson som Mohamed Daramy har haft, jamen så er vi på den anden side af 50 millioner lynhurtigt, på grund af de internationale kampe, som FC København skal spille, siger Gravesen. 

- Og hvis han skinner i dem, så bliver han lige pludselig set på den europæiske scene, og så koster han lige pludselig det dobbelte eller det tredobbelte.

Med indkøbet af Elias Achouri har Jacob Neestrup nu en del strenge at spille på i offensiven, hvor 'Løverne' i forvejen råder over dygtige spillere som Diogo Goncalves, Jordan Larsson, Andreas Cornelius og Roony Bardghji. Og det er kun positivt for FC København, vurderer Thomas Gravesen, selvom Achouris ankomst kan betyde mindre spilletid til nogle af de førnævnte spillere. 

- FC København har så mange kampe i den nærmeste fremtid. De satser benhårdt på Superligaen, og de satser lige så hårdt på Champions League. Du kan simpelthen ikke have nok gode spillere, for de presser hinanden til træning, siger den tidligere Real Madrid-spiller. 

- Det, som du kalder et luksusproblem, er fantastisk at have som træner. Man kan jo bare se, hvordan Manchester City gør brug af deres spillere, og den måde, som de skifter spillerne.

Elias Achouri scorede seks gange i Superligaen i forårssæsonen (Foto: Jan Christensen/Getty Images).

Dansk fodbolds flagskib
Ifølge Thomas Gravesen bør alle Superliga-iagttagere klappe i hænderne over Achouris transfer og det, den betyder for hele ligaen. 

- For mig at se er det et fantastisk flagskib, vi har i dansk fodbold, som de andre klubber skal konkurrere med. Det må være fedt at konkurrere med nogen, der gør så meget for dansk fodbold, som FC København gør, siger Gravesen. 

- For os, der står og kigger på som neutrale tilskuere, der er det mega fedt at se det, der sker med den danske Superliga lige nu. Med de handler, der foregår, med FC København i spidsen. Det er mega fedt at se, hvordan den danske Superliga bliver mere og mere populær, med bedre og bedre spillere. Vi sælger spillere til 100 millioner nu. Det her er kun et skridt op for alle. 

Elias Achouri nåede at spille 28 førsteholdskampe for Viborg siden skiftet fra portugisiske Estoril Praia sidste sommer.