• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Vild donation til nyt Aarhus Stadion: Klar med halv milliard

Foto: Getty Images

Aarhus og AGF ser nu ud til endelig at få et nyt og topmoderne stadion - blandt andet med hjælp fra gigantisk donation fra Salling Fondene.

Af Torsten Kjems Hansen

Aarhus Kommune har netop afholdt pressemøde i forhold til en præsentation af de private investorer, der er klar til at skyde millioner kroner i et nyt station-projekt i byen, hvilket blandt andre AGF med direktør Jacob Nielsen i spidsen har kæmpet for i årevis. 

Selve stadion kommer formentlig til at koste mange millioner kroner, og der har fra starten været arbejdet med en model, hvor kommune og private investorer i fællesskab skal arbejde sammen omkring projektet, der nemlig også indeholder eksempelvis opførsel af nye boliger i området i Marselis-skoven.

Borgmester Jacob Bundsgaard præsenterede på mandagens pressemøde Salling Fondene og Lind Invest som de private investorer, der vil hjælpe med at få projektet realiseret.

Aarhus Stadion fylder 100 år i 2020, hvilket gav borgmester Jacob Bundsgaard lejlighed til et historisk oprids af det nuværende stadion-områdes ramme for masser af fællesskab og oplevelser for aahusianerne. 

- Udgangspunktet er godt, og potentialet er helt utroligt stort. 

- Vil starte med at etablere en projektorganisation, der bliver afsættet ud fra en donation på fem millioner kroner.  Siden kommer der borgerinddragelsesproces, så vi er sikre på, at alle er inddraget og at de rette interessenter bliver hørt, så tingene bliver gjort rigtigt, siger Jacob Bundsgaard.

Siden vil der mellem 2021 og 2023 blive arbejdet med den overordnede udviklingsplan, planlægning og det første anlægsarbejde vil blive skudt i gang.

En af de glade givere til det storstilede projekt er Salling Fondene, der er klar med  et gigantisk beløb, hvis planerne kan realiseres ud fra de forskellige 

Læs også:AGF-fan kørt på hospitalet: Faldt ned fra tribune

- Vi er klar med en donation på halv milliard kroner, hvis de forskellige undersøgelser og planer kan føres ud i livet. I den donation vil der naturligvis være stillet nogen krav fra vores side.

Vi synes at tiden er kommet til at sikre et smukt og banebrydende stadion i absolut verdensklasse, siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand for Salling Fondene. 

Lind Invest kommer til at stå i spidsen for det store projekt i et tæt samarbejde med Aarhus Kommune og Salling Fondene.

Det nye projekt kommer til at bære navnet Kongelunden, da Kongevejen går gennem området i Aarhus.

Læs også:Sent Amini-drøn i Esbjerg sender AGF på tredjepladsen

Læs også:LIVE: Sådan gik det, da Esbjerg mødte AGF

Læs også:Nielsen om Bundu-udskiftning: Jeg ville sprænge en bombe

Læs også:2. december: Randers-boss gemte Ove Christensens hund på toilettet

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus