Video : Tipsbladet
Superliga

Vild med Brøndby-spiller: Han er et naturtalent

Fodboldekspert Per Frimann er voldsomt imponeret over Brøndbys stortalent Oscar Schwartau.

Han er blot 16 år, men Oscar Schwartau er på trods af sin meget unge alder trådt ind på Brøndby-mandskabet med en voldsom pondus.

Teenageren scorede sit første mål for de blå-gule i seneste runde, hvor han bankede bolden op i krydset fra kanten af feltet mod OB, og mon ikke, at der venter mange flere scoringer fra Schwartau de kommende år?

Per Frimann, der er fodboldekspert på TV3 Sport, har tidligere sammenlignet Oscar Schwartau med superstjernen Kai Havertz, og han lægger ikke skjul på, at han er voldsomt imponeret over det unge Brøndby-talent. 

- Han har mange kvaliteter. Det er hans vendinger, og det er det der med at være så ung og alligevel gøre de rigtige ting og træffe rigtige beslutninger i svære situationer, siger Per Frimann til 3+ og tilføjer:

- Det handler også om den måde, han gennemfører tingene. Det er lidt i retning af et naturtalent. Jeg synes, at hans evne til at orientere sig er som en fuldvoksen spiller. 

Per Frimanns ekspertkollega Kenneth Emil Petersen løfter også på hatten for Oscar Schwartau. 

- Han spiller med ungdommens dejlige gåpåmod. Det er altså ikke nemt at komme ind på Brøndby Stadion med så mange tilskuere. Det er vildt imponerende. Da jeg var 16 år, gik jeg med aviser. Der er virkelig krummer i ham, siger eksperten.

Oscar Schwartau spiller søndag sin fjerde Superliga-kamp for Brøndby. Han har også spillet to europæiske kampe i denne sæson. 

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.