Video : Tipsbladet
Superliga

Vild med Neestrup: Det er ligesom Ståle

Pierre Bengtsson hylder Jacob Neestrup, som på nogen måder minder om Ståle Solbakken, der har en stor plads i hans fodboldhjerte.

Er der én mand, som har haft en enorm betydning for Pierre Bengtssons fodboldkarriere, så er det Ståle Solbakken. 

Det var nordmanden, som hentede Pierre Bengtsson i klubben tilbage i 2011. Da FC København så hentede ham igen i 2017, så var det også med Ståle Solbakken ved roret. 

Han er et menneske, der viser følelser. Det er fedt. Det kan du også se på Jacob Neestrup.

Pierre Bengtsson
Tidligere FC København-spiller

Man forstår altså, hvis de to har et helt særligt bånd til hinanden, og det har de stadig, afslører Pierre Bengtsson i et stort interview med Tipsbladet i forbindelse med hans karrierestop. 

- Han har evnerne til at få alle på holdet til at yde deres bedste. Han havde en stor betydning for de to gange, han hentede mig til FCK. Efter mit karrierestop blev officielt, er han den eneste træner, jeg har haft kontakt med. Det betyder meget at vide, at jeg var en stor del af hans hold dengang, og han betød meget for mig, fortæller Pierre Bengtsson. 

Hvorfor var han så fed at spille for? 

- Han var meget direkte i måden, han gjorde det på. Det var meget spiller for spiller efter kampen på en direkte måde, og det udviklede os.

- Han er meget ærlig og rå, og det sætter man i sidste ende pris på. Han er et menneske, der viser følelser. Det er fedt. Det kan du også se på Jacob Neestrup.  De vil virkelig vinde fodboldkampe. Det smitter også af på holdet.

Neestrup får en lang karriere
Netop Jacob Neestrup har Pierre Bengtsson rigtig store tanker om. Selv om svenskeren ikke var i klubben, da Neestrup blev cheftræner i efteråret 2022, så kender han ham særdeles godt fra tiden, dengang Neestrup var assistenttræner i klubben. 

Og selv om Ståle Solbakken og Jacob Neestrup på ingen måde er ens, så ser Pierre Bengtsson nogle lighedstegn mellem de to.

- Jacob har fået en fantastisk start på karrieren. Du kan se nogle ligheder mellem deres energi og deres vindermentalitet, forklarer han. 

Pierre Bengtsson forlod FC Københanv i starten af 2022, og siden har han fulgt med fra afstand. Selv om resultaterne i øjeblikket ikke går FCK's vej, så er Bengtsson ikke et sekund i tvivl om Jacob Neestrups trænerevner. 

- Han er en dygtig træner og et godt menneske. Jacob er sulten, han har FCK-dna og vindermentalitet. Jeg havde nogle gode træninger på træningsbanen sammen med ham. Han giver den gas. Jeg nyder at følge dem.

- Jeg har kun ros tilovers for ham. Han er ung, men han har taget nogle store skridt. Han kommer til at få en lang og god karriere som træner, spår Pierre Bengtsson. 

Jacob Neestrup er i øjeblikket i gang med sin største test som FCK-træner, hvor man inden søndagens storkamp mod FC Midtjylland er seks point bag konkurrenterne fra Herning og Brøndby.