• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM /ritzau/

'AC' reagerer på Danmarks VM-exit

Foto: Stuart Franklin

Landsholdet havde håbet på en gentagelse af magisk EM, men VM i Qatar endte som en stor skuffelse.

Af /ritzau/

I sommeren 2021 sørgede fodboldlandsholdet for en stor folkefest i Danmark. På vej ud af coronanedlukningernes skygge samlede nationen sig om landsholdet efter Christian Eriksens hjertestop, men også på grund af godt spil og gode resultater, der bragte holdet hele vejen til EM-semifinalen.

Spol tiden halvandet år frem til et trist november-VM i Qatar. Her røg Danmark onsdag ud efter blot at have hentet et point i det indledende gruppespil.

Landsholdet havde håbet på at give de mange landsholdsfans i stuerne nye oplevelser og minder, men de kunne ikke levere en gentagelse af en magisk sommer. I stedet endte slutrunden i Qatar med at være Danmarks dårligste VM-resultat nogensinde.

- Det er klart, at sådan en stor præstation og et stort resultat ved EM gav blod på tanden, og vi havde håbet og troet på, at vi kunne levere det samme her.

- Det tror jeg også, at mange andre havde troet på. Vi er utrolig skuffede over at ryge ud, siger angriberen Andreas Cornelius.

Det er svært at finde en årsag til, at Danmark præsterede ved EM for halvandet år siden, men ikke i Qatar, siger Simon Kjær og Andreas Christensen.

- Vi er ikke blevet dårligere fodboldspillere siden sidste slutrunde, men den her exit er hård at sluge, siger anfører Simon Kjær.

- Lige nu ved jeg ikke, hvorfor vi ramte den ved EM og ikke her ved VM. Det gør lidt ondt at tænke på, supplerer Andreas Christensen.

Ved EM sidste år foregik de tre gruppekampe i Parken, hvor Danmark fik stor støtte fra lægterne. Den opbakning er fortsat til både hjemme- og udekampe efter EM, men har ikke været til stede ved VM i Qatar.

Her har mellem 700-1000 danskere været på plads til hver Danmarks tre gruppekampe, og i mærkbart undertal har de danske fans haft svært ved at præge lydbilledet.

Kulissen i Qatar er dog ikke en forklaring på, at det danske hold i perioder har virket uinspireret og energiforladt, slår Jesper Lindstrøm fast.

- Til EM var det nok sjovere at spille på hjemmebane i Parken, men som fodboldspillere har vi spillet mange kampe med og uden fans, så vi burde kunne ignorere, at der ikke var lige så mange fans som til EM, siger Jesper Lindstrøm, der ikke selv var med til EM sidste år.

- Jeg ved ikke, hvordan følelserne var til EM, men det var nok sjovere dengang end nu, konstaterer han efter Danmarks VM-exit.

Landstræner Kasper Hjulmand og DBU's fodbolddirektør Peter Møller evaluerer VM på et pressemøde torsdag formiddag i Qatar.

/ritzau/