Video : Tipsbladet
Generelle

Wales fyrer landstræneren

En skuffende landsholdssamling i juni blev Robert Pages sidste opgave som walisisk landstræner.

I marts var han kun et kikset straffespark fra at føre Wales til fodbold-EM. Nu er Robert Page færdig som landstræner.

Det Walisiske Fodboldforbund meddeler på sin hjemmeside, at man har besluttet at afbryde samarbejdet med Page, der har haft jobbet i tre et halvt år.

Han overtog i første omgang på midlertidig basis sidst på efteråret 2020, da daværende landstræner Ryan Giggs blev tiltalt i en voldssag.

Page førte ved EM 2021 Wales til ottendedelsfinalen, som man dog tabte 0-4 til Danmark. Senere kvalificerede waliserne sig også til VM i Qatar. Landets første VM siden 1958.

- Under Robert Pages ledelse har Wales' herrelandshold nået markante milepæle og sejre, som har skabt mange fantastiske minder for vores nation, ikke mindst den første VM-deltagelse i 64 år, siger forbundets administrerende direktør, Noel Mooney.

I september 2022 blev den midlertidige aftale vekslet til kontrakt til 2026. Men Page nåede altså kun to af de planlagte fire år.

Holdet tabte EM-playoff til Polen efter straffesparkskonkurrence og havde en skuffende samling i juni med to sløje testkampe. Først spillede waliserne 0-0 mod Gibraltar, inden de tabte hele 0-4 til Slovakiet.

Det er endnu uvist, hvem der skal overtage jobbet.

/ritzau/