Video : Tipsbladet
Superliga

Er yderst tilfreds med Emmanuel Yeboah

Emmanuel Yeboah fik nogle sjældne minutter for Brøndby i dagens testkamp mod FC København, og Jesper Sørensen kunne lide, hvad han så.

PORTUGAL (Tipsbladet): Brøndby brugte mange penge i sommer på Emmanuel Yeboah, men ser man på, hvor få minutter, han har spillet, ja, så har det indtil nu været en rigtig dårlig forretning. 

Men måske er der lys for enden af tunnelen, for mandag fik man en sjælden mulighed for at se Emmannuel Yeboah i aktion, da han fik en halv times tid på banen i træningskampen mod FC København. 

Og hvordan gik det så? Det gik faktisk helt udmærket.

Han så kropsstærk ud. Han så virkelig energisk ud

Angriberen var involveret i flere aktioner, hvor han brugte sin fysik fornuftigt. Derudover skulle han nærmest have noteret sig for to oplæg, men hans holdkammerater misbrugte mulighederne. Og så sluttede han kampen af med at prøve at score fra midten uden held. Så ja, Yeboah var involveret i lidt af hvert, og det var Brøndbys cheftræner, Jesper Sørensen, ganske fint tilfreds med.

- Jeg så, at Emmanuel gjorde, hvad han kunne, for at blende ind i det med de andre. Da kampen gik ud på det sidste kvarter, ti minutter, var han i stand til fremme i banen at holde spillet for os, når vi nogle gange måtte ligge lavt og forsvare. Det var jeg glad for at se, fortæller Jesper Sørensen og fortsætter:

- Han så kropsstærk ud. Han så virkelig energisk ud, også i sit defensive arbejde for holdet, og havde også nogle gode pågående angreb og en god assist til Bertram (Kvist, red.), hvor han har en afslutning, der så blev reddet. Det var fint.

Han har også selvtilliden i orden, for han prøvede sig fra midten af, lige inden der blev fløjtet af...

Hvis du er angriber, og du ved, at der ikke er lang tid igen, kan det godt være, du vil se, om du kan få en scoring sat ind. Med lidt mere præcision havde den måske siddet i målet. Ja ja, det er fint nok. Så må man jo prøve sig af fra distancen, lyder det med et smil fra Jesper Sørensen.

Et ekstraordinært talent
En som var endnu mere involveret i dagens kamp var unge Oscar Schwartau. Han scorede til 2-0 og var generelt meget involveret med sin fine teknik og snævre driblinger. Endnu mere imponerende er det, at Schwartau for nylig var syg, mens Brøndby har været på træningslejr, og Kevin Mensah er ikke bleg for at smække de helt tunge ord på stortalentet.

- Han er et ekstraordinært talent, der også har brug for ro. Nu kender jeg Oscar og ved, hvordan det hele blev hypet op. Han har ikke behov for at lægge for meget pres på sig selv nu og forvente, at han skal spille hver gang. Han er 17 år og spiller en top tre klub i Danmark, og han er en af de første på holdkortet i hver kamp, så det fortæller alt om hans kvaliteter.

Kan man nogle gange glemme, at han bare er 17?

- Ja, for han har været med så mange år. Det tror jeg også, I kan. Det tror jeg faktisk også nogle gange selv, han selv gør. Det er fuldt forståeligt, når man er en ambitiøs mand, forklarer Kevin Mensah. 

Oscar Schwartau gjorde i hvert fald sit for at banke på Brøndby-døren. Konkurrencen er bare enorm på de forreste pladser efter tilgangen af Filip Bundgaard.