• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Zanka revser FCK: De er blevet for undskyldende

Foto: Getty Images

Mathias Zanka Jørgensen savnede opbakning fra klubben, når han var i medierne.

Af Oliver Okstrøm

Mathias Zanka Jørgensen kom i sidste sæson til FC København på et lejemål, og han kunne tydeligt mærke en forskel på den måde, klubben reagerede på, når han havde været i medierne.

Det fortæller han i Pione Sistos podcast Inside by Sisto efter én time og syv minutter, som kan høres nederst i artiklen.

Her kommer han blandt andet ind på, at den stil han har i pressen ikke var nem i den periode, hvor også Ståle Solbakken blev udskiftet med Jess Thorup på trænerbænken.

- Det kræver, at man har opbakningen fuldt ud. Det kræver, at man har et bagland, en klub, en træner, en pressechef. Altså, at alle står bag dig. Det er en af de ting, som jeg synes manglede rigtig meget i FCK igennem den sidste periode, siger han og fortsætter:

- Jeg følte, at det var blevet for ustabilt. Det vil sige, at jeg når prøvede det, så var det ikke alle, der var med på, at 'nu står han og opfører sig åndssvagt i medierne', 'Han står og råber ad en eller anden', lyder det fra Mathias Zanka.

Tidligere i FC København var det meget anderledes med forholdet til medierne, nævner han.

- Før i tiden inde i FCK, hvis man ikke ville snakke med nogen, der ikke var rettighedshavere, så kunne de 'go fuck themselves' på en eller anden måde. Det synes jeg bare var ændret en lille smule. Den her ting med at stå på mål for alt og slås for FCK, det synes jeg var det fedeste. Jeg gjorde det for min 'familie'. Det er min klub, det her, forklarer han.

Forskellen på hvordan det har været i hovedstadsklubben og til, hvordan det er i dag er også tydelig for Zanka, som savner den styrke, som man havde førhen.

- Jeg synes, at man er blevet en lille smule for undskyldnende og en lille smule for 'nå, men vi prøver at behage alle', fastslår midterforsvareren.

I det hele taget har Zanka set det som en skuffelse i FCK i sidste sæson. Læs mere om det her.