Superliga

Zanka som Lego-mand

Mathias »Zanka« Jørgensen håber at kunne bygge endnu flere kvaliteter på sig selv som fodboldspiller, når han skifter til PSV.

Der er mange grunde til, at Mathias »Zanka« Jørgensen om et par måneder forlader København og flytter til Eindhoven for at fortsætte karrieren i PSV. En af dem er den udvikling, som han håber at opleve som forsvarer i nye omgivelser.

- Nu skal jeg prøve noget nyt som både menneske og fodboldspiller, noget der kan udvikle mig. Jeg har lært at forsvare til UG af Ståle og CV, men nu skal jeg bygge på med det, de kan lære mig i Holland.

- For det er sådan det er, jeg har taget ting fra Ulrik Laursen, fra Brede Hangeland, fra Michael Gravgaard, og nu kommer jeg til at tage ting fra Holland. På den måde er man nærmest som sin egen Lego-mand, hvor man hele tiden bygge gode ting på, og så er håbet, at man som 26-27-28-årig kan stå som en komplet spiller, siger Mathias »Zanka« Jørgensen i fredagens udgave af Tipsbladet.

Men hvad er håbet og ambitionen for de sidste uger i København, hvordan er han kommet igennem de syv måneder på skadeslisten, hvor mange klubber var interesseret i forsvareren trods knæskaden, hvorfor er han så meget på twitter og hvad er det for FCK-tråde, der allerede har åbnet døre i Eindhoven?

Læs mere: Tipsbladet har mødt FCK-anfører Mathias »Zanka« Jørgensen til en snak om det næste skridt i karrieren. Avisen er på gaden nu, men du kan også læse den direkte på skærmen ved at klikke her.