Superliga Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Zorniger vil skære Brøndby-truppen ned: Har plads til Dominik Kaiser

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Brøndby-truppen er i skrivende stund for stor, fastslår Alexander Zorniger, der dog sagtens kan finde en plads til Dominik Kaiser.

Af Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Brøndby-truppen har allerede gennemgået en del udskiftninger denne sommer. Teemu Pukki, Frederik Rønnow og Viktor Anker er de spillere, der endegyldigt har sagt farvel, mens Mikael Uhre, Björn Kopplin, Jens Martin Gammelby, Marvin Schwäbe og Ante Erceg er kommet til udefra samtidig med, at Gustaf Nilsson, Gregers Arndal-Lauritzen og Gregor Sikosek er vendt tilbage fra lejemål.

Det efterlader de blå-gule med en meget bred trup, og hvis man spørger cheftræner Alexander Zorniger, er den også for bred. Derfor skal noget af transfervinduet bruges på at barbere antallet ned.

Læs også: Brøndby IF køber ny målmand

- Det er klart, at vi ikke kører videre med 27 spillere i truppen. Truppen er afgjort for stor. Til slut skal vi måske gerne ned på 25 spillere herunder et par unge talenter, hvoraf den ene bliver Morten (Frendrup, red.). Med 20 mand i truppen ved alle spillere, at de har en hård konkurrent, de skal kæmpe mod. I forhold til 25 spillere er det muligt at træne med alle, men nogle spillere har haft chancen her i Brøndby, men har ikke taget den, så det giver ikke så meget mening, siger Alexander Zorniger og tilføjer ganske, ganske kort om de tilbagevendte lejesvende:

- Lige nu er de Brøndby-spillere.

Læs også: Troels Bech: Vi er i dialog med Leipzig om Jung

Selv om Alexander Zorniger gerne vil ned på antal spillere i truppen, understreger han alligevel betydningen af at have en bred trup. Han mener, at det blandt andet var en lidt for tynd besætning, der blev udslagsgivende, da Brøndby mistede grebet om guldmedaljerne i sidste sæson.

- En af grundene til, at vi ikke var i stand til at spille på det samme høje niveau i alle kampe, var, at vi ikke kunne ændre på alle positioner. Vi spillede med de samme backs og de samme angribere i alle kampe - også på grund af skader. Vi har nu lavet et par ændringer, som gør, at vi har øget konkurrencen på backpladserne såvel som i angrebet. Selv om vi har mistet Teemu (Pukki, red.), har vi nu Ante (Erceg, red.), Kamil (Wilczek, red.) og Mikael (Uhre, red.). Så må vi se, om vi skal foretage os yderligere, lyder det fra Zorniger.

Brøndby-træneren fastslår desuden, at der altid er en plads til Dominik Kaiser i truppen. Den tyske midtbanespiller, der er ledig på markedet efter et langt ophold i RB Leipzig, har længe stået højt på Zornigers ønskeliste, og det gør han stadig.

- Vi må se. Han er en interessant spiller, og jeg vil elske at have ham her, siger Zorniger om 29-årige Dominik Kaiser.

Brøndby skal desuden have afklaret fremtiden i forhold til de tre lejesvende Jan Kliment, Anthony Jung og Besar Halimi. Det endelige punktum er ikke sat i nogle af tilfældene.

- Det er alle spillere, der hjalp os en masse i sidste sæson, og jeg håber, at vi finder en god løsning for dem og for klubben, slutter Alexander Zorniger.

Brøndby IF oplyste onsdag, at Besar Halimi træner med frem til 1. juli, og at man er i dialog med RB Leipzig om Anthony Jung. Det største spørgsmålstegn er Jan Kliment, der i øjeblikket er ude med en alvorlig skade.