Video : Tipsbladet
Talent

DBU kan snart præsentere ny U21-landstræner

Albert Capellas' afløser er meget snart på plads, fortæller DBU's talentudviklingschef, Flemming Berg.

Det danske A-landshold nåede semifinalen ved EM, og det danske U21-landshold nåede kvartfinalen ved U21-EM, efter man vandt gruppespillet foran Frankrig.

Der er masser af talent i dansk fodbold, og kvartfinalepladsen blev tilmed sikret uden flere store U21-profiler, der var med A-landsholdet. Andreas Skov Olsen, Mikkel Damsgaard og Jonas Wind var alle en del af A-landsholdet.

Men der skal alligevel bygges nyt op på U21-landsholdet, for udover at nogle spillere nu er for gamle til at repræsentere holdet, er også U21-landstræner Albert Capellas fortid.

Spanieren er vendt hjem til FC Barcelona, hvor han har fået job på ungdomsakademiet, og derfor søger DBU efter en afløser.

Og manden, der har opgaven med at finde afløseren, fortæller til tipsbladet.dk, at der snart sker noget.

- Vi er tæt på at finde en ny U21-landstræner, men jeg kan ikke kommentere på navne, siger talentudviklingschef i DBU Flemming Berg og forklarer:

- Jeg kan ikke komme det nærmere, end at det bliver i den nærmeste fremtid, vi præsenterer noget. Vi skal nok melde ud, når vi er klar til det. Der er noget praktisk, der skal på plads.

U21-landsholdet skal i aktion om under en måned, hvor man tager hul på kvalifikationen til U21-EM, der spilles i 2023.

Danmark indleder den 7. september med en udekamp mod Kasakhstan, og i oktober venter kampe mod Skotland og Belgien.

Derfor er det også vigtigt snart at få en ny U21-landstræner på plads. En, der kan og skal samarbejde med de øvrige U-landstrænere samt A-landstræner Kasper Hjulmand, og som deler nogle af de samme værdier som Hjulmand og DBU i forhold til måden at spille på. Samtidig er der blot et par uger, til der skal udtages en trup til den kommende kamp. Så DBU er i et lille tidspres.

Inden Albert Capellas var det Niels Frederiksen, der havde jobbet som træner for U21-landstræner. Før ham Jess Thorup.