• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Jacob Quvang

FCK jubler over talent: Internationalt potentiale

Foto: FCK.dk

FC København har forlænget kontrakten 16-årige Amin Chiakha.

Af Jacob Quvang

De går ikke ned på talenter i FC København i øjeblikket. Tidligere har Jacob Neestrup rost akademiet som et akademi i europæisk topklasse, og ser man på antallet af unge spillere, som hives op på førsteholdet, så bakker det også påstanden godt op.

En spiller, hvis navn vi måske allerede skal til at lære, er Amin Chiakha. 

FC København melder torsdag, at man har forlænget aftalen med 16-årige Chiakha for de kommende tre år, og det er noget, som vækker glæde i københavnerklubben. 

- Amin er en klassisk angriber - en rigtig 9’er, som har et internationalt potentiale, som vi sammen skal forløse i de kommende år. Han har både en fysisk, taktisk og teknisk stærk pakke med alle de nødvendige kompetencer til at blive en stor profil på sin position, siger udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen til FC Københavns hjemmeside.

Chiakha har nettet 12 gange i U17-ligaen i denne sæson, så der er et pænt stykke op af den vej, der hedder Superliga-fodbold, men FCK-spilleren er ambitiøs. 

- Næste skridt for mig er at slå igennem på U19-holdet og forhåbentlig hjælpe med, at vi vinder både U17- og U19-guld igen. Og så selvfølgelig på et tidspunkt at nå hele vejen op på førsteholdet, det er jo enhver spillers drøm, fortæller han.

Amin Chiakha kom til FC København fra Sundby Boldklub, da han var U12-spiller. Han har spillet 6 U17-landskampe for Danmark og scoret seks mål.