• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Kenneth Jensen

Tidligere landsholdskeeper bliver U-træner

Foto: Getty Images

Tidligere Superliga-målmand, der også spillede fire A-landskampe, er blevet U-træner i Ølstykke.

Af Kenneth Jensen

Han var en vigtig sidste skanse for Esbjerg, Herning Fremad, FC Midtjylland, Bochum, Sandefjord og Køge Boldklub samt det danske A-landshold i fire kampe, og nu er det andre, der skal have glæde af Peter Skov-Jensens viden.

Den tidligere målmand, nu 49 år, fortæller til Ligabold.dk, at han har takket ja til et job som træner for Ølstykkes U14-hold. Det er et job, han tidligere har haft, og nu igen har valgt at tage, da holdet stod uden træner. 

Peter Skov-Jensen fortæller, at han er inspireret af nogle af de gode trænere, han har haft i sin karriere.

 – Jeg trækker rigtig meget på erfaringerne fra min spillerkarriere, fordi jeg har haft Ove Pedersen i min tid som spiller, og han var rigtig god taktisk. Jeg har også haft Erik Rasmussen, der er rigtig god offensivt, og så har jeg haft Troels Bech, der var en kombination af det hele. Jeg har også haft Marcel Koller, da jeg var i Bochum, og Peter Neururer, der ikke havde noget taktisk forståelse overhovedet. Det var også spændende at se, hvordan det kører, når man spiller uden taktik. Jeg har taget det hele med, og jeg ved, hvad ting kan udløse, siger Peter Skov-Jensen til Ligabold.dk.

Skov-Jensen fik godt nok kun fire landskampe, men da Danmark i efteråret 2004 spillede 1-1 hjemme mod Tyrkiet, leverede målmanden flere store redninger. Danmark var kommet foran med 1-0 ved Jon Dahl Tomasson, inden Jesper Grønkjær en halv time inde i opgøret blev udvist. Og så kom Danmark under pres.

Til sidst scorede tyrkerne, men det blev ved den ene scoring.

Peter Skov-Jensen bor til dagligt i Stenløse - han stoppede i 2007 sin aktive karriere.