VM Kenneth Jensen

Advarer Danmark før VM: Vi vil chokere verden

Foto: Getty Images

Det danske landshold fandt sin tredje og sidste modstander i gruppespillet ved VM, og det er en nation, som har i sinde at gøre ondt på Danmark, lyder det.

Af Kenneth Jensen

Når det danske landshold om et lille halvt år skal på banen til VM, kan spillerne se frem til at møde to velkendte modstandere.

Godt nok indleder Danmark med et opgør mod Tunesien, men der venter kampe mod Frankrig, som man møder tre gange alene i 2022, og så Australien, der tog den sidste VM-billet i stedet for Peru.

Australien mødte Danmark også ved VM i 2018, og her endte det 1-1.

"The Socceroos" måtte gennem en straffesparkskonkurrence for at sende Peru ud i mørket, og fra keeper Mathew Ryan lyder nu en advarsel til Danmark og resten af VM-gruppen.

- Hver gang man tager landsholdstrøjen på, er det en mulighed for at gøre noget specielt og noget, man aldrig vil glemme, siger keeperen til australske journalister efter at være hjemvendt fra Dubai, hvor opgøret mod Peru blev spillet.

- I den seneste uge har vi bevist os for os selv og en masse andre personer, der har afskrevet os og ikke gav os en chance. Forhåbentlig kan denne sejr inspirere den yngre generation til at komme ud og jagte deres drømme.

- Vi ser nu frem til at have alle bag os i optakten til Qatar, for vi rejser dertil for at gøre noget lignende.

- Vi vil gerne chokere verden og vise, at vi kan spille med mod de bedste. Vi vil gerne blive ved med at skrive til vores fodboldhistorie, og hvad der allerede er skabt. 

- Vi har momentum ved, at vi har været med ved flere VM-slutrunder i træk.

Danmark og især Frankrig er favoritter til at gå videre fra gruppespillet, men både Australien og Tunesien kan være svære og tricky modstandere.

For Australien spiller blandt andre OB's Joel King, mens også tidligere FCM-kant Awer Mabil er en profil for holdet. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.