• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Andreas Cornelius: Derfor blev jeg udskiftet

Foto: Getty Images

En advarsel fra fjerdedommeren var medvirkende til, at Andreas Cornelius blev udskiftet i pausen af lørdagens landskamp.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar. 

Der var en håndfuld nye ansigter i Danmarks startopstilling til lørdagens brag mod Frankrig, og et af dem var Andreas Cornelius.

Kampen blev dog en halvkort fornøjelse for FC København-angriberen, som lod sig afløse af Martin Braithwaite allerede i pausen af opgøret, og over for pressen forklarer “Corner” efter kampen, at det blandt andet skyldtes en løftet pegefinger fra dommerteamet. 

- Det var, fordi jeg havde fået et gult kort og havde lavet et par frispark inden, og fjerdedommeren var henne og sige, at jeg lænede mig lidt for meget opad en rød billet. Det havde været katastrofalt at spille i undertal mod Frankrig, så det var derfor, siger landsholdsangriberen og tilføjer om Danmarks præstation:

- Præstationen var et fremskridt. Helt klart. Jeg synes, vi kan være tilfredse med præstationen i dag, og jeg synes, det er små marginaler, der gør, at vi ikke får resultatet.

Andreas Cornelius havde den tvivlsomme fornøjelse at spille over for stjernerne Raphael Varane og Dayot Upamecano i franske forsvar. En duo, der til daglig spiller hos henholdsvis Manchester United og Bayern München.

- Jeg synes, det gik udmærket i duellerne. Jeg er fint tilfreds med min præstation, og jeg var et godt opspilspunkt, og vi fik sat nogle gode omstillinger i gang ved at spille den op på mig. Det er jo kke altid, at der er så mange direkte dueller, og i dag var der meget spil langs jorden, så der var ikke så mange fysiske dueller, som der kan være, siger han.

Danmark skal nu møde Australien på onsdag og skal bruge en sejr for at gå videre.