Foto: Getty Images
VM

Danmark i stor brøler? Folk forstår det ikke

Indskiftningen af Robert Skov og Andreas Cornelius i den afgørende kamp mod Australien har nået samtlige afkroge af internettet.

Indskiftningen af Robert Skov og Andreas Cornelius i Danmarks afgørende kamp mod Australien har fået massiv opmærksomhed.

De to danskere blev sendt på banen med 20 minutter igen, da Danmark skulle jagte en sejr nede 1-0. Med sig havde de hver en seddel med taktiske dissenger. Den seddel havnede muligvis i australske hænder.

Kort efter skiftede Graham Arnold en ekstra stopper ind, som skulle stække Kasper Hjulmands offensive satsning. Det har fået spekulationerne til at vandre omkring sedlens betydning for Danmarks VM-exit.

Spekulationerne har dog ingen gang på jord ifølge Glen Riddersholm, der er cheftræner for svenske IFK Norrköping, og har en lang erfaring som cheftræner med sig i bagaggen, hvor han har set det meste.

- Træneren fra Australien har også svært ved at komme i kontakt med sine spillere, så hvordan skulle han kunne formidle noget givende så glasklart. Det er et helt normalt fodboldfagligt trænerværktøj, som folkedomstolen så tager op og gør til en problemstilling som ikke eksisterer, fordi man nogle gange er omgivet af mennesker, som ikke helt har den nødvendige indsigt i at få den rette forståelse af, hvad der er sket i den pågældende situation, siger Riddersholm til Tipsbladet.

Et landshold vil typisk være omgivet af et hav af stabsmedlemmer foruden den australske landstræner Graham Arnold, hvorfor de ifølge Glen Riddersholm ville opdage uanset et dansk stykke papir.

- Der foregår nogle ting her, som egentlig ikke handler om frustrationer, følelser eller en mulig historie, fordi Danmark på skuffende vis er røget ud af VM. Om uheldet skulle være ude, at sedlen er røget ud af en strømpe eller er havnet hos Australien, så er det ikke noget, som man behøver at gøre det helt store ud af.

- Det er noget, som Australien burde kunne opfatte helt af sig selv, og som de højst sandsynligt har forsøgt at imødegå med et modsvar til Kasper Hjulmands strategiske ændring.

Australien opfattede i hvert fald lynhurtigt, at Danmark var ufatteligt ineffektive og det gav dem en plads videre i turneringen, hvor de skal møde Argentina lørdag. Danmark rejser hjem med bøjede hoveder, inden EM-kvalifikationen begynder næste år.

I afspilleren ovenfor kan du høre Tipsbladets analyse af Danmarks VM-exit. Nedenfor kan du se videoen.