VM Lars Gram-Hanssen

Danmark hyldes: Bedre end stjernemandskaber

Foto: Getty Images

The Guardian har rangeret de 32 VM-deltagere ud fra holdenes styrke, og her er Kasper Hjulmands mandskab fundet værdig til en syvendeplads.

Af Lars Gram-Hanssen

Alle 32 deltagere ved VM i Qatar er nu fundet, og i den forbindelse har den engelske avis The Guardian bragt en powerranking, hvor avisen vurderer de forskellige nationers chancer for at løfte VM-trofæet i Lusail den 18. december. 

Og der er tale om opløftende læsning, set med danske briller.

The Guardian har således valgt at placere Danmark højere end nationer som England, Belgien og Portugal. Kasper Hjulmands mandskab indtager nemlig syvendepladsen på The Guardians rangering. 

- Selvom det emotionelle aspekt af Christian Eriksens kollaps og genoplivning utvivlsomt hjalp til at drive dem frem til semifinalerne ved EM, så har Danmark uden tvivl vist, at de er blandt de bedste landshold i verden. De stormede igennem kvalifikationen og vandt for nyligt mod deres modstander i gruppe D, Frankrig. Og det bedste af det hele er, at Eriksen endnu engang trækker i trådene. Et godt bud på et hold, der kommer langt, skriver The Guardian således om Danmark. 

The Guardian har valgt at placere Copa America-vinderne fra Argentina på førstepladsen i deres powerranking. Avisen har generelt stor tiltro til de sydamerikanske bejlere, idet Brasilien indtager andenpladsen. 

Danmarks to øvrige modstandere i gruppespillet, Tunesien og Australien, er placeret som henholdsvis nummer 24 og 31 i rangeringen.

Top 10 i The Guardians VM-powerranking

1. Argentina
2. Brasilien
3. Spanien
4. Holland
5. Tyskland
6. Frankrig
7. Danmark
8. Belgien
9. Portugal
10. England

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.