• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Danmarks usynlige helt? Han er enormt vigtig

Foto: Getty Images

Han er ikke nødvendigvis et kendt ansigt i fodbolddanmark, men Kasper Hjulmand lægger ikke skjul på, hvor vigtig den 38-årige spanier er for landsholdet.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar.

Følger man bare det danske landshold en smule, ved man, at Kasper Hjulmand er landstræner, og at hans to assistenttrænere er Morten Wieghorst og Christian Poulsen.

Men i den danske lejr er der også en fjerde træner, der ofte fremhæves af Hjulmand eller Wieghorst, når der ved diverse presseseancer spørges ind til landsholdets træninger og forberedelser til kampene. Og når landsholdet opvarmer til kampene, kan man også se ham i en hovedrolle. 

Der er tale om Ismael Camenforte López. 

Han er landsholdets fysiske træner og har været det siden 2020, og Kasper Hjulmand har lutter ros til overs for den 38-årige spanier.

- Ismael er en fantastisk dygtig træner. Han er faktisk fodboldtræner, som har stået for utrolig meget i sin karriere. Han er en af de klassiske spanske fysiske trænere, som har fodbold i sig og ikke spilder tiden med kun at arbejde med det fysiske. Han gør et stort forarbejde.  

- Vi har fået en kultur, hvor vi arbejder på det fysiske aspekt sammen med det tekniske og taktiske. Det er en model, jeg nyder at arbejde med, og det er en fornøjelse at arbejde sammen med ham. 
 
- Han forstår spillet og vores måde at spille på og kan sætte det i en sammenhæng, så man ikke spilder tiden med bloktræning, men integrerer det fysiske, det tekniske og det taktiske. Han er enormt vigtig og mega dygtig, siger Kasper Hjulmand.
 
Martin Braithwaite, der har spillet en årrække i spansk fodbold og kender Camenforte López fra træningsbanen, stemmer i.
 
- Det er vigtigt, at vi har sådan en type med omkring holdet. Han er en typisk spansk fysisk træner, og han er sindssygt professionnel. Vi er rigtig, rigtig glade for at have ham omkring landsholdet, siger den nuværende Espanyol-angriber.

Foruden at være fysisk træner for det danske landshold, er 38-årige Ismael Camenforte López også en del af den tyske storklub Bayer Leverkusens fysiske trænerstab. Han har også en fortid i FC Barcelona. 

Det danske landshold får glæde af spanieren i minimum nogle år endnu. DBU har forlænget aftalen med ham, så de nu har papir på hinanden til og med EM-slutrunden i sommeren 2024.