• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Danmarks VM-trøje vækker opsigt i udlandet

Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Det danske landsholds nye sorte spilletrøje er en protest mod VM i Qatar, og det vækker opsigt i udenlandske medier.

Af Lars Gram-Hanssen

For første gang nogensinde spillede det danske landshold i en sort spilletrøje, da Kasper Hjulmands tropper i sidste uge mødte Kroatien i Nations League. 

Og i denne uge er det så kommet frem, at der faktisk er tale om en sørgetrøje, der skal fungere som en protest mod Qatars syn på menneskerettighederne. Overfor TV 2 SPORT har Morten Lund, der er sponsoransvarlig i Hummel, således afsløret, at trøjen er 'et symbol på et omvandrende sørgebind', samt at trøjen skal bruges til at 'udvise en protest'.

Morten Lund blev herefter bedt om at præcisere, hvad budskabet er ved at spille i den såkaldte sørgetrøje. 

- Det er at sætte fokus på, at vi er imod, hvordan tingene bliver håndteret i Qatar og deres generelle syn på menneskerettigheder, lyder det således, ifølge TV 2 SPORT, fra Morten Lund. 

Morten Lund fortæller endvidere, at trøjen også skal ses i respekt for de migrantarbejdere, der har mistet livet i Qatar. 

Og udmeldingen fra Hummel har vækket opsigt i udenlandske medier. Den engelske avis Liverpool Echo har blandt andet skrevet, at Hummel har taget afstand til VM-slutrunden i Qatar, mens ESPN har citeret Hummel for, at det danske tøjmærke ikke ønsker at være synligt under slutrunden.