• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Danske fans stiller krav: Ellers skal VM boykottes

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hvis ikke FIFA og Qatar kan imødekomme fire konkrete krav, opfordrer Danske Fodbold Fans til at boykotte VM-slutrunden næste år.

Af Anders Dehn

På samme dag som Amnesty International forsøger at lægge fornyet pres på FIFA og Qatar, melder den største sammenslutning af danske fodboldfans sig for alvor ind i debatten. Det gør de helt konkret med fire krav til VM-arrangørerne.

Foreningen "Danske Fodbold Fans" består af 32 fanklubber/-grupperinger og tæller ifølge egne tal over 50.000 fodboldfans. De har mandag morgen udsendt en klar besked til spillets magthavere.

FIFA og Qatar har indtil 21. november 2021, altså ét år før VM-kickoff, til at opfylde fire basale krav til slutrunden. 

- Er kravene ikke indfriet, ser vi ikke andre muligheder end at anbefale et boykot af slutrunden, skriver Danske Fodbold Fans.

De fire krav er:

  • Fri adgang for pressen i hele landet
  • Ansættelse af uvildige observatører til at overvåge forholdene for migrantarbejdere herunder deres arbejdsplads og boligforhold. Samt sikre, aflønning finder sted.
  • Obduktion af samtidige dødsfald hos migrantarbejderne i Qatar
  • Mænd og kvinder skal kunne se fodbold på samme tribune

Danske Fodbold Fans sender også en opfordring til DBU. Forbundet skal supplere sin kritiske dialog med at "formulere konkrete krav til FIFA og Qatar, samt deadline og konsekvens, hvis kravene ikke mødes inden deadline." Det skal DBU seneste gøre den 21. juni, skriver DFF og tilføjer:

- DBU, I skal ud af busken. I skal turde at kritisere Qatar offentligt. Enten er I en del af løsningen, ellers er I en del af problemet.

DBU slog så sent som i midten af marts fast, at forbundets holdning fortsat er, at man ikke vil boykotte VM. I fredags nuancerede landstræner Kasper Hjulmand sit syn på dét spørgsmål i et stort interview med Tipsbladet. Læs mere her.