Video : Tipsbladet
VM

DBU-boss: Derfor vil vi ikke boykotte et Saudi-VM

DBU-direktør Erik Brøgger Rasmussen holder fast i, at Danmark kommer til at deltage ved VM i 2034, hvis man kvalificerer sig.

Det begynder at ligne, at VM i 2034 kommer til at blive afholdt i Saudi Arabien, da ingen andre fra Oceanien eller Asien ser ud til at være klar med et bud på slutrunden. Dermed er der udsigt til endnu et VM i et land, der ligesom Qatar har problemer med menneskerettigheder.

Alligevel er der ikke planer om et boykot fra dansk side. Det fortæller DBU's direktør Erik Brøgger Rasmussen om onsdag aften i Go Aften Live på TV 2.

- Vi forestiller os ikke, at vi boykotter, hvis vi kvalificerer os. Det skal vi lige huske, vi er ikke selvskreven deltager. Men hvis vi kvalificerer os, så har jeg meget, meget svært ved at forestille mig, at vi ikke stiller op, siger Brøgger.

Endvidere sammenligner han det med, at andre dele af Danmark også benytter sig af at tage til Saudi Arabien.

- Det vil sige, at vi kommer, og så bruger vi den begivenhed det er. Ligesom når regeringen eller kongehuset tager derned. Når der er handelsdelegationer, der tager derned, så bruger man jo også det til at tage en dialog om de udfordringer, der i det land, siger han og fortsætter:

- Det nemmeste er jo at blive hjemme og sætte sig på hegnet og råbe og skrige og sige, at de ikke opfører sig ordentligt. Det kommer der sjældent noget fornuftigt ud af, lyder det fra Erik Brøgger Rasmussen.

Derudover bemærker han, at det først er i efteråret 2033, at man ved, hvorvidt Danmark skal være med, og DBU-direktøren minder om, at der kan ske meget på de år, men at han har svært ved at forestille sig, at man ikke deltager, hvis man kvalificerer sig.

Fra Tipsbladets side har der været en klar opfordring til, at Danmark bør boykotte slutrunden. Læs mere om det her.