• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

DBU-boss kan ikke forestille sig dansk VM-boykot

Foto: Getty Images

DBU-direktør kan ikke se for sig, at DBU skulle kunne finde på at boykotte en eventuel VM-slutrunde i Saudi-Arabien.

Af Lars Gram-Hanssen

Det ligger ikke endegyldigt fast endnu, men meget tyder på, Saudi-Arabien kommer til at være blive vært for VM-slutrunden i 2034. 

Der er lagt op til voldsom debat, hvis saudiaraberne løber med slutrunden på grund af landets talrige brud på menneskerettighederne. Blandt andet har chefredaktøren for Tipsbladets trykte udgave opfordret til, at Danmark boykotter en eventuel VM-slutrunde i Saudi-Arabien

Det kommer dog næppe til at ske, lyder det nu fra Erik Brøgger Rasmussen. I et interview med Ekstra Bladet er DBU-direktøren blevet spurgt, om DBU vil boykotte VM-slutrunden i 2034, hvis den afholdes i Saudi-Arabien. 

- Den diskussion har vi ikke haft. Vi er på vej ind i noget, der minder om Qatar-disksussionen. Medmindre verden ser meget anderledes ud om 11 år, og vi i øvrigt kvalificerer os til VM, kan jeg ikke forestille mig, at det ender med boykot. Det er usandsynligt, siger Erik Brøgger Rasmussen til Ekstra Bladet. 

I interviewet peger Erik Brøgger Rasmussen desuden på, at det vil være 'meget nemmere', hvis Australien melder sig officielt ind i kampen om VM i 2034.