• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

- Det ødelagde helt åbenlyst VM for Danmark

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det danske fodboldlandshold sagde farvel til VM efter bare tre kampe.

Af Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Der var både store forhåbninger og forventninger til det danske fodboldlandshold, der gik ind til VM som en outsider.

Efter gruppespillet i slutrunden i Qatar var Danmark dog - sagt lidt poppet - blevet sendt ud på røv og albuer efter bare et enkelt point i en gruppe, der foruden verdensmestrene fra Frankrig også talte Tunesien og Australien.

Norges landstræner, Ståle Solbakken, der har et indgående kendskab til dansk fodbold, flere af spillerne for Danmark og landstræner Kasper Hjulmand, har også fulgt med, og her er det især kampen mod Australien, han noterer sig.

- Der var høje forventninger til det danske landshold, som har gjort det godt over en lang periode. Den første kamp ved et VM er ofte vanskelig, og jeg synes ikke, at uafgjort mod Tunesien var så skidt et resultat med tanke på, at Danmark havde Australien i den sidste kamp.

- Mod Frankrig spillede Danmark en okay kamp, men forskellen på de to hold er, at Frankrig har matchvindere på holdet. De har spillere, der kan gøre det ekstraordinære, og det kan være svært at håndtere.

- Det er jo helt åbenlyst kampen mod Australien, der ødelægger VM for Danmark. Det meste gik galt i den kamp. De fleste hold havde én vanskelig kamp i gruppen, og det skulle have været Tunesien-kampen for Danmarks vedkommende, men de spillede langt under niveau mod Australien, fortæller den tidligere FC København-manager til Tipsbladet.

Danmark kom ind til VM med ni sejre i 10 kvalifikationskampe, og samtidig havde holdet også klaret sig godt i Nations League, hvor man blandt andet slog verdensmestrene to gange. 

- Det er klart, at når Danmark kommer med en EM-semifinale i ryggen, er det jo skuffende at blive slået ud af gruppespillet ved VM, men det er simpelthen så små marginaler, der er afgørende i den her branche. Det samme kan man sige om Uruguay og flere andre nationer, som røg tidligt ud, siger Ståle Solbakken.

Danmark skal nu sunde sig, inden man i 2023 sætter gang i kvalifikationen til EM i 2023.

Norge var ikke kvalificeret til slutrunden og spillede i stedet et par testkampe i dagene op til slutrunden. Håbet i Norge er, at man kan kvalificere sig til EM i Tyskland i 2024, som i så fald vil være den første slutrunde siden 2000.