• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Morten Jørgensen

FC Roskilde er sikret millionbeløb for VM-målmand

FC Roskilde er sikret millionbeløb for VM-målmand
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Roskilde klapper i deres hænder over, at Island har udtaget Frederik Schram til VM. Det sikrer klubben mindst 1,5 millioner kroner, som skæpper godt i klubkassen.

Af Morten Jørgensen

Det er ikke ofte, at der kommer spillere fra den næstbedste række i Danmark med til VM. Det er dog tilfældet i år, hvor FC Roskildes målmand, Frederik Schram, er udtaget til den islandske VM-trup.

Her forventes han at være tredjevalg efter Hannes Halldórsson og Rúnar Alex Rúnarsson, og spilletid i Rusland skal han derfor ikke forvente. Det er dog en stor oplevelse for den 23-årige målmand, og samtidig er han med til at sikre sin klub en stor pose penge.

I forbindelse med en VM-slutrunde deler FIFA penge ud til de klubber, som leverer spillerne til slutrunden, og i år er der næsten 1,7 milliarder kroner, som der skal deles ud af.

Klubberne får kompensation 14 dage før åbningskampen ved VM, og helt indtil dagen efter landet spiller sin sidste kamp ved VM. For hver dag, der går, kan klubberne glæde sig over at indkassere 54.250 kroner pr. spiller.

Da Island spiller sin sidste gruppekamp den 26. juni mod Kroatien, vil FC Roskilde derfor være sikret mindst 1,5 millioner kroner for at have sendt Frederik Schram til VM.

Det er ikke en sum penge, der betyder noget i storklubber som Manchester United, Barcelona og Juventus, men for den danske 1. divisionsklub er det rigtigt mange penge.

- Selvfølgelig er vi glade for, at vi får nogle penge ind på det, og vi er også stolte over det og glade på Schrams vegne. Det er en kæmpe oplevelse at komme med til et VM, fortæller Anders Theil, sportsdirektør i FC Roskilde, til Ekstra Bladet.

Pengene fra VM-slutrunden vil have stor indflydelse på klubbens samlede omsætning, som sidste år løb op i 15,7 millioner kroner.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus