• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

FCK-keeper skriver sig i historiebøgerne

Foto: Getty Images

Han har haft det svært i FC København og har set konkurrenten Kamil Grabara løbe med det meste af spilletiden, men på landsholdet er Mathew Ryan uundværlig.

Af Kenneth Jensen

Han er anfører for Australien og får uden tvivl en nøglerolle, når Socceroos møder Argentina i en kamp, hvor landet i den grad vil være underdog.

Australien tog andenpladsen i VM-gruppen med Frankrig foran Tunesien og Danmark, og når nationen går på banen mod Argentina og skal forsøge at kvalificere sig til kvartfinalen, kan Ryan nok godt se frem til at få tralvt.

Men det er ikke det eneste, målmanden kan se frem til. Han kan også se frem til at spille sig i de australske historiebøger.

For når han går på banen mod Argentina, vil han og Mathew Leckie gå forbi legenderne Mark Bresciano og Tim Cahill som de australske spillere, der har flest VM-kampe.

Kampen mod Argentina vil være Ryans og Leckies 10 landskamp ved et VM.

Og ja, de kan jo håbe, at der kommer endnu flere i de kommende dage. Men det kræver i første omgang en kæmpe overraskelse, når Argentina er modstanderen.

Vinderen af opgøret skal møde Holland i kvartfinalen.

Meget tyder i øvrigt på, at Mathew Ryan snart kan kalde sig tidligere Superliga- og FC København-spiller. Ifølge hans agent, Mikkel Beck, er det planen, at han skal væk fra Danmark i januar.