• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

FCM-legende om Qatar-fortid: Gav klar besked

Foto: Getty Images

FC Midtjyllands Ove Pedersen var U17-landstræner tidligere i karrieren, og her oplevede han specielle ting.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjyllands assisterende sportschef Ove Pedersen har en lang trænerkarriere bag sig, og tilbage i midten af 90'erne havde han en overgang som U17-landstræner for Qatar.

Her oplevede han ting, som han opfatter som meget udanske. Det fortæller han om på FCM's hjemmeside.

Her kommer han blandt andet ind på, hvordan han i sin første kamp oplevede, at der kom spørgsmål fra præsidenten, der var i røret og ville høre, hvorfor en spiller var på banen.

Det kastede - modsat normen - et svar af sig fra Ove Pedersens side.

- Efterfølgende gik jeg ind på præsidentens kontor og fortalte, at jeg ikke havde noget imod, at han stillede spørgsmål – han skulle bare ikke gøre det under kampene. Men det gjorde de dernede – særligt hvis vi var bagud, siger han og fortsætter:

- Jeg blev tit ringet op under kampene, og det var et bevis på, at qatarerne slet ikke kan tåle at tabe. Det så vi også i åbningskampen til VM, hvor folk smuttede tidligt fra stadion, fordi holdet var bagud 2-0, lyder det fra Pedersen.

FCM-legenden prøvede også at mærke, hvad det betød, hvis man tabte en kamp. Det kom lige efter, at man havde slået LIbanon i en turnering, hvor reaktionen var, at han fik at vide, at han var verdens bedste træner.

- Kort tid efter spillede vi mod Oman og tabte. Efter den kamp var der ingen, som ville snakke med mig – hverken assistenter, læger, fysioterapeuter eller manageren. De var bange for, at jeg ville blive fyret, og derfor turde de ikke være sammen med mig. Fra at være verdens bedste træner var jeg pludselig det sorte får, fortæller han.

Den efterfølgende kamp blev vundet, og så var Ove Pedersen altså igen en dygtig træner.