• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Fransk kritik af danske profiler inden skæbnekamp

Foto: Getty Images

Flere danske landsholdsprofiler har fået en hård medfart i den franske presse efter 0-0-kampen mod Tunesien.

Af Lars Gram-Hanssen

Der har været en del kritik af det danske landshold efter 0-0-kampen mod Tunesien, og heller ikke i Frankrig er man imponeret af Kasper Hjulmands mandskab. 

Forud for lørdagens brag mellem Danmark og Frankrig har flere franske medier således kritiseret en række danske profilers præstation i tirsdagens opgør. 

Avisen L'Equipe har fremhævet Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen som Danmarks dårligste spillere i Tunesien-kampen, mens mediet Onze Mondial har peget på Dolberg, Joachim Andersen, Pierre-Emile Højbjerg og Andreas Cornelius som de danske 'flop'. 

- Det var en meget kompliceret kamp for den danske kantspiller, der konstant kom til kort i duellerne og virkede for nonchalant. Han nåede frem til en lang aflevering fra Kjær, men fik ikke bolden under kontrol. Bragte senere sit hold i problemer, da han mistede bolden, skriver L'Equipe om Andreas Skov Olsen.

Også Kasper Dolberg har fået en hård medfart af L'Equipe. 

- Den Nice-ejede centerforward var fraværende i lange perioder, han slog ikke til i duellerne og han stod bag mange forkerte beslutninger. Han havde fået en utaknemmelig opgave i det danske angreb, men han viste ikke nok determination i sine løb eller når han modtog bolden, skriver avisen således om Dolberg. 

Onze Mondial peger på, at den 'normalt så sikre' Joachim Andersen blev terroriseret af OB-angriberen Issam Jebali, mens Pierre-Emile Højbjerg kritiseres for ikke at have fundet sit normale niveau frem. 

Ifølge Onze Mondial gjorde Andreas Cornelius det ikke meget bedre end Dolberg, da FC København-profilen kom ind og brændte Danmarks største chance. 

Mens der altså er masser af kritik af de danske spillere, så fremhæver både L'Equipe og Onze Mondial Kasper Schmeichel som Danmarks bedste spiller i kampen mod Tunesien. 

Danmark og Frankrig mødes på lørdag klokken 17.00 i det, der ligner en skæbnekamp for Kasper Hjulmands tropper. Et nederlag kan således betyde, at Danmark får svært ved at komme videre fra gruppespillet. 


L'Equipes karakterer fra kampen mellem Danmark og Tunesien (Foto: lequipe.fr).