• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Fransk landstræner måtte skride ind: Hør lige her

Foto: Getty Images

Didier Deschamps tager på ingen måde glæderne på forskud til VM og advarer mod at blive for kæphøj efter en god start.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar.

Frankrig kunne ikke have ønsket end bedre start på VM, end de fik. Les Bleus besejrede selv Australien, mens gruppmodstanderne Danmark og Tunesien delte i porten.

Dermed står Didier Deschamps' tropper nu med alle kort på hånden for at gå videre til ottendedelsfinalerne. En sejr over Danmark lørdag eller over Tunesien i næste uge vil sikre dem videre avancement.

Men da en journalist på fredagens pressemøde med Frankrigs landstræner spurgte om udsigten til at møde enten Argentina eller Mexico i ottendedelsfinalerne, gjorde Deschamps det klart, at han ikke vil tage nogen som helst glæder på forskud.

- Hør lige her. Vi tænker på Danmark, slog Deschamps fast og fortsatte:

- Jeg håber, du kan spille spørgsmålet senere, men vi fokuserer på gruppen. Det er det, der vedrører os nu. Jeg vil ikke tale om dem i den der gruppe. Kamp nummer to vil være vigtig og afgørende for de to hold. Argentina har tabt deres første kamp, og Mexico spillede uafgjort.

- Men nu skal man ikke være alt for kæphøj. Vi har en mulighed for at kvalificere os, men de muligheder har de andre også. Jeg vil gerne have fokus på gruppen her.

Trods en overbevisende 4-1-sejr over Australien i premieren havde Deschamps imidlertid heller ikke lutter lovord til overs for præstationen.

- Når vi har analyseret kampen mod Australien, vil jeg sige, at udover deres mål var der også nogle boldtab og velsagtens fire situationer, hvor vi kunne gøre det bedre. Det var mod Australien og måske er det for meget med fire situationer.

- Hver gang kan vi forbedre tingene. Selvom vi har forbedret vores offensive kvaliteter. Situationerne er heller ikke de samme fra kamp til kamp. Det er klart, at nogle ting skal forbedres, men at diskutere, hvad der vil være bedst, vil jeg overlade til jer journalister. Jeg skal nok foretage mit valg, sagde den franske landstræner.

Ikke meget fransk arrogance at spore her.