Video : Tipsbladet
VM

Gravesen uenig i Zornigers kritik af Danmark

Thomas Gravesen mener ikke ligesom Alexander Zorniger, at manglen på fart i truppen bliver en stor udfordring, når Danmark brager sammen med Tyskland.

Danmark er for langsomme. 

Så klar er dommen fra den tidligere Brøndby-træner Alexander Zorniger, som Tipsbladet har talt med forud for Danmarks EM-brag mod Tyskland. 

Den tyske cheftræner, der i skrivende stund står i spidsen for Greuther Fürth, mener, at Danmark kan få "meget store problemer", hvis tyskerne kan udnytte deres fart i ottendedelsfinalen på lørdag. 

Helt så bange er Thomas Gravesen ikke. 

Den danske landsholdslegende giver Zorniger ret i, at Kasper Hjulmands mandskab mangler fart, men han mener ikke, ligesom den tyske træner, at det bliver Danmarks akilleshæl. 

Det fortæller han i dagens udgave af Tipsbladets EM-show, som du kan se i videoafspilleren øverst. 

- Jeg vil give ham ret i, at det danske landshold mangler fart. Men de kompenserer på en helt anden måde og stiller holdet op, så fart bliver en ting, som de kan undgå at bruge. Vi laver mange afleveringer på vores hold, vi er en pasningsmaskine, men vi kommer aldrig til at have den her kontramaskine, som Zorniger efterlyser og siger, at vi mangler. 

- Vi har heller ikke farten nede i forsvaret. Andreas Christensen er hurtig, men vi står så langt tilbage, at de her rum, som Zorniger tror kommer, de er der slet ikke, når Danmark spiller, fortæller Gravesen. 

Sidder der nogen ude på bænken, der kunne give lidt fart til holdet?

- Der er jo Anders Dreyer. Mohamed Daramy, hvis han ikke var skadet. De har lidt mere fart frem i banen. Men den måde, som Kasper Hjulmand stiller det her landshold op på, der bliver de lidt overflødige, de her drenge, som løber ude på kanterne, fordi han har valgt et helt andet system.

- Jeg synes, at vores landshold spiller til de kompetencer, de har. Det danske landshold spiller ikke med lange bolde i dybden til wingerne. Men det, jeg mangler, er, at man bevæger sig fra forsvarsblokken og igennem midtbanen og har spillet oppe på modstanderens banehalvdel. Der skal vi være bedre til at bruge bolden, når vi ikke har farten til at overrumple modstanderen, afslutter Gravesen. 

Tiden må vise, om Danmark bliver overløbet af Tyskland, når de to landshold brager sammen i EM-ottendedelsfinalen på lørdag.

Kampen bliver fløjtet gang klokken 21.00.